Mi történne ilyenkor (tudományosabb válaszok is jöhetnének)?
Második:
Nem akarlak kiringatni az álomvilágodból, de az "időutazás", mint olyan már elég régen nem fikció vagy elméleti dolog.
A föld gravitációs tere a téridőt meggörbíti, ezért a föld körüli pályán keringő telekommunikációs és helymeghatározó (GPS) műholdak atomórája másképp jár, mint a földi atomórák, folyamatos utánállításra szorul.
Ezek természetesen iszonyatosan kis időintervallumok (egy űrhajós nyilatkozta valahol, hogy 3 hónapot töltött a nemzetközi űrállomáson, ezalatt 0,05 mp-el több idő telt el neki, mint a földi társainak. Ergo 0,05 mp-et utazott előre az időben - 3 hónap alatt. Ez pedig elhanyagolható.
De ugyan ez hatalmas sebességének (mondjuk a fénysebesség 99%-án) vagy egy hatalmas tér-idő görbületben (amilyen egy fekete lyuk) már lehetne jóval mérvadóbb is.
tegnap 15:36
Hogyhogy mit akartam ezzel mondani? A 2. válaszolónak írtam...
ja, jovan bocs, ugy tűnt mintha a "második" kezdéssel, azt akarod mondani hogy te vagy a másodikválaszoló.
de a kérdésemre még nem kaptam normális válasazt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!