Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mondanátok az életben gyakran...

Mondanátok az életben gyakran használt tévhiteket?

Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 18:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nah, mondom én, hogy népszerű tévhitek vannak, rögtön 2-be is beleköt az egyik válaszoló:

A vízipipához: egy 10 perces pipázás után annyi CO keletkezik mint amennyi 15-52 szál cigaretta füstjében van, a kátránytartalom pedig 27-102 cigarettáénak felel meg.

[link]

A HIV-hez:

"Exposure to saliva uncontaminated with blood is considered to be a rare mode of HIV transmission for at least five reasons: 1) saliva inhibits HIV-1 infectivity (4 ); 2) HIV is infrequently isolated from saliva (5); 3) none of the approximately 500,000 cases of AIDS reported to CDC have been attributed to exposure to saliva; 4) levels of HIV are low in the saliva of HIV-infected persons, even in the presence of periodontal disease (6); and 5) transmission of HIV in association with kissing has not been documented in studies of nonsexual household contacts of HIV-infected persons (7). However, rare bite-related instances of HIV transmission from exposure to saliva contaminated with HIV-infected blood have been reported (8,9)." (www.cdc.gov)

Úgy terjedhet csókolózással, ha valakinek a nyála masszívan kontaminált vérrel, de szerintem ez már nem számít "csókolózásnak" a szó klasszikus értelmében.

2010. dec. 24. 10:50
 12/20 anonim ***** válasza:
14%

Is itt a tipikus élő példánya az okoskodó, de hozzá nem értő baromnak, aki hülyeséget terjeszt.

Gondolom a tudomány.hu -n felül nem olvastad a VALÓDI jelentést, mely tartalmazza azt is, hogy miként vizsgálták azt a bizonyos (A MARLBORO ÁLTAL PÉNZELT) kutatást:

Fogtak egy tömésnyi vizipipadohányt és ELÉGETTÉK úgy, ahogy van (így vizsgálják ugyanis a dohánytermékeket - ami általában helytálló is, de a vizipipánál nem a működési elv miatt). Ebben a füstben mérték a károsanyag-tartalmat.

Namost aki valaha világ életében nemhogy szívott, hanem akár látott már vizipipát, az tudja, hogy a vizipipában SOHA SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT a dohány NEM ÉGHET EL! Már ha megperzselődik, akkor is rosszul lett megtömve, azt meg el sem tudom képzelni hogy szívja valaki el, ha megég, annyira büdös és szívhatatlan. Mindösszesen a nedvességnek szabad kipárolognia belőle.

Tehát az, hogy bemutatsz egy másodkezű, ráadásul a dohánypropagadna által készíttetett kutatást, ami bizonyítottan egy teljesen rossz eljárással lett mérve (természetesen szánt szándékkal, mivel a dohánypiacnak közel 2%-át már a vizipipadohányok teszik ki, ami nem tetszik a cigarettagyártóknak) csak hülyeségre utal, semmi másra.

Az HIV terjedésére meg az volt a kérdés, hogy lehetséges-e, nem az, hogy gyakori-e. Lehetségesnek meg lehetséges. Pl. normál hüvelyi szeretkezés közben sem nagyobb a fertőzés veszélye 50%-nál.

2010. dec. 24. 14:41
 13/20 anonim ***** válasza:
39%

Amúgy csak a vicc kedvéért kiszámoltam, hogyha igaz lenne, amit leírsz adatokkal, akkor én eddig annyit vizipipáztam, ami 40 éven át NAPI 630 szál cigarettának felel meg(ha 16 órát vagyok ébren egy nap akkor MÁSFÉL PERCENKÉNT kéne elszívnom egy bagót...), tehát összesen 9198000 szálnak. Amellett, hogy élsportoló vagyok, az utolsó tüdőszűrésem tökéletes volt és bírom a napi nemritkán 6-7 óra tenisz nem is rossz....

Ezek után remélem belátod, hogy mekkora hülyeség...

2010. dec. 24. 14:46
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

Itt az eredeti WHO-jelentés, amit nem a Marlboro pénzelt, a tudomany-hu-t csak azért linkeltem be, mert nem hittem, hogy valaki itt a GYK-n végig akar olvasni egy 20 oldalas angol szöveget... És nem elégették a dohányt, hanem ugyanolyan körülményeket alkalmaztak, mintha valaki rendesen szívná. Még azt is figyelembe vették, hogy melyikből hány slukkot szív az ember.

(Azt a hülyeséget, hogy teljesen elégették a dohányt és hogy Marlboro pénzelte a kutatást nem tudom honnan vetted, de sejtem, hogy valami "vizipipa.kiraly.hu" szerű oldalról).

Amennyiben mégis van HIVATALOS forrásod állításaid alátámasztására, akkor szívesen várom!

De tessék:

[link]

2010. dec. 24. 16:01
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
LastOne.Left-nek volt valaha értelmes, tudománys szempontból tökéletesen helytálló megnyilvánulása a Tudományok, és főként Természettudományok témakörban.
2010. dec. 24. 17:36
 16/20 anonim ***** válasza:
9%

Ember, te még mindig hülye vagy?

ELOLVASTAD egyáltalán amit belinkeltél? Másold már ki belőle nekem a kutatási módszert... Mert nincs benne leírva. Az egész WHO jelentés egy dr Thomas Eissenberg nevű kutató marhaságára épül, aki még évekkel ezelőtt megmondta a frankót, hogy a vizipipa aztán milyen káros, mert 1 óra alatt annyi füstöt szívsz be, mint 100 cigaretta alatt (csak mivel meg volt fizetve az eredmény az picit kimaradt, hogy ebben az egy órányi füstben annyi szárazanyag-tartalom van, mint 2 db cigarettában...).

De visszatérve a csodás szent WHO irományra, olyan marhaságok vannak benne, hogy csodálom, hogy ezt így kiadták.

Először is nincs benne kutatási módszer.

Másodszor amiben ilyen marhaságokat leírnak, hogyasszongya: "A typical 1 hour long waterpipe smoking session involves inhaling 100-200 times the volume of the smoke inhaled with a single cigarett" mindezt ANÉLKÜL, hogy vizsgálnák az istenverte füst összetételét minden, csak nem tudományos. Ennyi erővel a gőzfürdő még károsabb, mert ott is mennyi "füstöt" beszív az ember, ráadásul az még forró is!

Harmadszor, mint azt mondtam, a vizipipában a dohány SOHASEM ég, sohasem éghet. Akkor ki kell dobni ha ég. Erre a science based conclusionba ilyen van leírva, hogy: "heat sources that are used to BURN the tobacco"... no comment.

És még át sem néztem igazán az irományt, csak egyszer elolvastam.

Azt már meg említem, hogy azok az orbitális baromságok, amiket te adatként feltülntettél nem szerepelnek a WHOs cikkben, sőt, abban tulajdonképpen egyetlen egy adat vagy mérés eredmény sem szerepel (mivel abba könnyedén bele lehetne kötni és megbukna...).

Nem mondom, hogy a vizipipa tisztítja a tüdőt, ugyan úgy dohányzás és káros. De a rémhírterjesztést, főleg a marhaság melletti kardoskodást be lehetne fejezni.

2010. dec. 25. 10:42
 17/20 anonim ***** válasza:

A cikkeket, melyek a konkrét kutatási módszereket és méréseredményeket tartalmazzák a "References" pont alatt találod (egyéb hivatkozásokkal egyetemben). Ezekre kell rákeresni pl. Pubmed-ben.

Amúgy a szövegben a zárójelben levő számok a hivatkozások a cikkekre, de ezek szerint még életedben nem láttál tudományos cikket...

2010. dec. 25. 11:41
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha a (mindkét oldalon) pap megáldja a háborúba induló katonát, az ölés jogos.

Amit meggyónsz azért többé már nem vagy felelős.

Bármit tehetsz a nem katolikussal, ha az jó az egyháznak.

Aki nem jár templomba az csak szar ember lehet.

Az igazi magyarok Erdélyben vannak.

2010. dec. 28. 13:03
 19/20 anonim ***** válasza:

folytatom:

Magyarországot csonkították meg a legnagyobb mértékben az I. vh. után

Magyarország adta a legtöbb Nobel-dijast

a máj megkeményedik, ha besózzuk sütés előtt

csak én vagyok tisztességes, más mindenki lop, csal, hazudik

zsidónak kell lenni, ha érvényesülni akarsz

a magyar nem is finnugor nyelv, csak a Habsburgok találták ki

a férfiak csak "azt" akarják

akkor szép a nő, ha izmos

a hóhért az ítéletvégrehajtás után bűntetőeljárásban felmentik

valaminek azé' kell lenni odafenn

2011. jan. 10. 20:44
 20/20 anonim válasza:

- a zsír és a szénhidrát hizlal

- az introvertáltság azt jelenti, hogy valaki anti- és aszociális meg hogy félénk

- a nemzeti színházak funkciója a klasszikusok bemutatása kell, legyen (a magyar Nemzeti Színház alapítói forognának a sírjukban emiatt)

- Petőfi hős szabadságharcos volt és bizonyítottan Segesvárnál esett el

aug. 21. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!