Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mitől korog a gyomor?

Mitől korog a gyomor?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy akkor amikor éhesek vagyunk, de miért?

Mi ad ki korgó hangot a gyomorban?

Valamint akkor is ad ki hangot, amikor jol laktam, de nem azt korgót, hanem ilyen halkabb és magasabb hangot. Az mi?

2010. dec. 16. 18:58
1 2
 1/12 anonim válasza:
én azt hallottam, hogy a gyomor összehúzódásának van ilyen hangja. de igazából én is kiváncsi lennék egy hozzáértő válaszára :)
2010. dec. 16. 19:20
 2/12 anonim válasza:
Én annyit hallottam, hogy ha a gyomorfalak összepréselődnek, akkor van. Latin nevét is olvastam, vmi borgborizmus szerűség.:D
2010. dec. 16. 19:34
 3/12 anonim ***** válasza:
23%
Van benne egy hangszóró ami egy kazettás magnóra van kötve és néha bekapcsol... Ezt hallod mert ez van a szalagon...
2010. dec. 16. 20:45
 4/12 anonim ***** válasza:
22%
A gyomorba beáramló (és ott a gyomor mozgása következtében áramló) emésztőnedvek hangját hallod.
2010. dec. 16. 21:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Itt most mindenki nagy hülyeséget írt. Az üres gyomor jellegzetes mozgása az éhség perisztaltika.A gyomornedv és az erős össze húzódás miatt keveredik a gyomorfenékben lévő levegővel,ami a jellegzetes gyomorkorgást eredményezi.
2010. dec. 18. 12:43
 6/12 anonim ***** válasza:
kb. olyan lehet mint amikor szívószállal belefújsz az üdítőbe :D A bent lévő levegő nem tudja szétnyomni sem a poharat sem, sem a beleket, ezért fölül bugyog ki. :P (Hogy az is értse, aki nem annyira jártas e téren xD )
2010. dec. 19. 02:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. dec. 19. 03:17
 8/12 anonim ***** válasza:

és a levegő hogy kerül be a gyomorba?

mit keres ott levegő?

2010. dec. 20. 21:37
 9/12 anonim ***** válasza:
55%
Mert olyan éhes vagy, hogy kong a beled :-D
2010. dec. 22. 17:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Valamennyi levegő minden nyeléssel kerül a gyomorba. Még akkor is, ha ez egyszerre csak nagyon kis mennyiség, bizonyos idő után már túl sok lesz. Ekkor a gyomor megszabadul tőle. Ezt két irányban teheti meg: (1) arrafelé amerről jött, ekkor jön a "böff", vagy (2) a másik irányba a beleken át, ekkor pedig az alvégen távozik.
2010. dec. 23. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!