Mit jelent az, hogy egy anyag fémes tulajdonságú?
Figyelt kérdés
2010. dec. 16. 17:03
1/7 Silber válasza:
Azt, hogy azon tulajdonságok (is) illenek rá, amelyek a legtöbb fémre. Ilyenek például:
- Vezeti az elektromos áramot
- Szilárd
- Szürke/ezüst színű
- Relatíve magas olvadáspontú
- Stb stb.
2/7 anonim válasza:
Fémes csengése van, hajlítható, önthető, kovácsolható.
3/7 anonim válasza:
Első! Egyetértek de a színnel és az olvadásponttal nem. Pl réz, higany.
4/7 Silber válasza:
Szerintem a higany is szürkés színű. És nem mellesleg azt írtam, hogy "a legtöbb fémre".
5/7 anonim válasza:
"Szerintem a higany is szürkés színű"
A higany csillogó ezüstös a cink szürkés. Az olvadáspont nem egyértelműen jellemző 260- 4000 fokig.
6/7 anonim válasza:
Álljon már meg a menet! Szinte gondoltam hogy a gyengébbek kedvéért tagolni kellett volna. Azt hittem képesek vagytok értelmezni de tévedtem. Szóval: A rezet a színre, a higany az olvadáspontra hoztam fel példának! Így már érthetőbb volt gyengébbek?
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindent választ, nagyon hasznos volt! De azért nyugi :D ^^
2010. dec. 17. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!