Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha két üvegdarab összeütközik...

Ha két üvegdarab összeütközik akkor képes szikrázni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 17:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem :)

Akkor szikrázik valami, ha az ütközés elég erős ahhoz, hogy apró darabokat letörjön az adott testből, és azokat felhevítse annyira, hogy azok meggyulladjanak. Az üveg tudtommal nem igazán ég. Tehát nem is nagyon szikrázhat két üvegdarab.

2010. dec. 14. 17:41
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor jó. Kössz!

De akkor ennyi erővel a fa meg szikrázik mert az könnyen ég. Vagy a pl. papír. (amúgy tudom, hogy a papír meg a fa nem tud szikrázni ha összeütközik :) )

2010. dec. 14. 17:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Fából, papírból nem szakadnak le ilyen apró darabok ütközéskor és nem hevülnek fel.

Ehhez az kell, hogy az anyag rideg legyen, és az ütközés teljes energiája azon az egy ponton összpontosuljon.

2010. dec. 15. 03:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is írtam, hogy le is kell törni daraboknak, ez a te esetedben a fánál és papírnál nem áll fenn :)
2010. dec. 15. 08:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!