Most akkor hogy van? 12-kor nappal eszembe állok akkor előttem van észak
Figyelt kérdés
wikipédia szerint így jön a folytatás:
balra a Nap nyugszik, jobbra pedig kél
de ez így nem jó mert nem arra szokott lemenni a nap
2010. dec. 10. 12:30
1/9 anonim válasza:
Akkor ne délig aludj, hanem reggel 7kor menj ki és ahol kel a nap ott van kelet, a többit meg számold ki.
2/9 anonim válasza:
Napnak háttal. Délen delel a Nap, tehát a régi időszámításban délben van délen. Ezért ha a Napnak háttal állsz, akkor
Előtted van észak,
Hátad mögött dél,
Balra a nap nyugszik,
Jobbra pedig kél.
Vegyél egy iránytűt és próbáld ki. Nem vagyok biztos benne, de asszem a téli az eredeti időszámítás, úgyhogy most a helyén van a Nap.
4/9 anonim válasza:
A téli idő a valós! Nyáron 13 óra van mikor a nap delel mert egy hülye kitalálta hogy előreállítja az órát aminek semmi értelme és haszna sincs.
5/9 anonim válasza:
Delben nem pont feletted van...? hogy ällsz neki hättal :)
6/9 anonim válasza:
Csak gondold végig, miért vagyunk mi az északi félteke, merre van az egyenlítő, és hol kéne az égen állnia a Napnak délben. Máris belátod, hogy ha a Nap felé állsz délben, akkor dél felé nézel.
7/9 anonim válasza:
Inkább szúrj le egy botot(minél nagyobb annál jobb). Az árnyék végét jelöld meg. Várj pár percet(minél hosszabb a bot annál kevesebbet kell) és ismét jelöld meg az árnyék végét. Az első jeltől a másodikhoz húzott nyíl kelet felé mutat.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat én is így gondoltam ahogy írtátok csak a wikipédiás cikk bezavart
2010. dec. 10. 14:33
9/9 anonim válasza:
a deleléssel vigyázni kell, mert itt az időzónának mindennél nagyobb beleszólása van. Hollandia unyanebben a +1-es időzónában van, tehát rohadtul nem delelhet mindenhol a nap, és 1200-1400km-es táv a különbség, ami napfelkeltében és a többi időpontban jelentős! Rendesen amugy 1,5 óra eltérés is van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!