A németek és a franciák rokonok?
Figyelt kérdés
Eddig azt hittem hogy nem... Teljesen más a nyelvük,szokásaik,és azt hittem a származásuk is,mert ugye a németek germánok,a franciák meg...
Na szóval: Amikor a frankok ide jöttek a mai német-francia területekre,akkor ugye az egy germán nép/törzs volt. Amikor kettévált a Frank-birodalom,akkor a nyugat területek németek lettek,a keletiek franciák. De akkor most rokonok ez alapján?
2010. dec. 6. 19:41
1/11 anonim válasza:
A vérrokonság nem ugyanaz, mint a nyelvrokonság. De gondolj bele: mindkét népben jelen van a germán örökség, csak a franciáknál beolvadtak a romanizált kelta lakosságba.
2/11 A kérdező kommentje:
aha,értem.köszönöm.
2010. dec. 7. 15:48
4/11 anonim válasza:
a franciák a németektöl származnak, tulajdonképpen ők is németek csak elfajzottak:D.
5/11 anonim válasza:
Az ősök alapján van rá esély,de ég és föld a kettő.
6/11 anonim válasza:
Hát még az ősi időkben Afrika volt az emberek hazája... És így vannak rokoni kapcsolataik is... Az ember térhódítása Európában érdekes... Meg csak leletek árulkodnak róla...
7/11 anonim válasza:
és afrikában a dogonok szerint ők a siriusrol jöttek, tehát mind ufok vagyunk
8/11 anonim válasza:
nem teljesen, mert a francia nép a germán frankok és a kelták keveréke, akik a római hódítás alatt teljesen latinosodtak.
9/11 A kérdező kommentje:
Ok,köszi a válaszokat!:)
Tehát a franciák: (frank) Germánok + Latinosodott kelták,
a németek: (frank) Germánok
:D
2010. dec. 30. 14:24
10/11 A kérdező kommentje:
tehát Franciaországban a germánok úgy rátelepedtek,összeolvadtak a latin keltákkal,mint Angliában a normannok az angol-szászokkal?:)
2010. dec. 30. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!