Hogyan lehet gyorsítani a vízbontás folyamatát?
Figyelt kérdés
Hallottam valami katalizátorról, de nem tudom mi az.
Segítene valaki?
2010. nov. 24. 18:44
1/12 anonim válasza:
Savasítod, öntesz bele kevés kénsavat, hatékonyabb lesz. Csak az elektróda akkor bele fog égni a vízbe :)
2/12 A kérdező kommentje:
Azt hogy érted, hogy bele fog égni?
Akkor ez nem egy használható módszer, igaz?
2010. nov. 24. 19:23
3/12 A kérdező kommentje:
Másképp nem lehet?
2010. nov. 24. 19:25
4/12 anonim válasza:
Úgy értem, hogy a katód és az anód anyaga lassan fel fog oldódni a vízben, vagyis egy idő után cserélni kell. Ha savas a víz, akkor gyorsabb a reakció (mivel vezetővé válik) de cserébe gyorsabban fogy a vezető anyag is :)
5/12 A kérdező kommentje:
Sima konyhasó nem jó?
Mert ha ugyanazt a hatást váltja ki, mint a kénsav, akkor az még mindig túl lassú!
2010. nov. 25. 18:15
6/12 A kérdező kommentje:
Mármint hogyha a kénsav is csak ugyanazt a hatást váltja ki, mint a konyhasó, akkor fölösleges azért kénsavat vásárolni.
2010. nov. 25. 18:17
8/12 anonim válasza:
"ecet is jó"
Nem! Az ecet illékony és hozzákeveredik a gázokhoz mivel párolog.
9/12 anonim válasza:
Arra nem gondol egyik se hogy a sónál ha sokat tesztek bele az is elektrolizálódik?
10/12 A kérdező kommentje:
A só csak akkor, ha grafit elektródákkal csináljuk.
2010. nov. 28. 09:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!