Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hisztek a reinkarnációban?

Hisztek a reinkarnációban?

Figyelt kérdés
Ha igen miért??Ha nem miért??
2009. jan. 12. 18:50
1 2
 11/17 anonim válasza:
80%
A lélek egy u.n. bardóban lakik mindaddig, amíg meg nem találja azt a helyet, ahova le fog születni. A gyerek választja meg, hova születik.Mindenkinek van Karmája, feladata, melyet a jelen életében meg kell tapsztalnia, meg kell tanulnia. Olvastál már olyan gyerekekről, akik leírnak olyan helyeket, személyeket, dolgokat, melyeket soha nem látott tapasztalt a jelen életében? Nagyon tanulságos , érdemes elolvasni, és akkor meg fogod érteni: Lélekvándorlások hiteles történetei és Dr Bruce Goldberg Előző életek jövendő életek. Üdv Boszi
2009. jan. 13. 17:54
 12/17 Kovács Pál ***** válasza:
100%

Biztosan voltak már olyan esetek, amelyeket kényelmesen meg lehetett magyarázni a reinkarnáció gondolatával.

Sőt vannak dolgok, amiket UFO-kkal, más dimenziókkal, vagy éppen a Loch Nessi szörny létezésével magyaráznak.

Én az egyszerűségben hiszek. Szerintem a reinkarnáció gondolata az ember kétségbeeséséből született: mindenki abban reménykedik, hogy kap még egy esélyt.

Az a gond a reinkarnációval, hogyha folyton újjászületünk, akkor mi értelme van küzdeni bármiért is az életben? "majd a következő életemben megcsinálom!"

Sőt, ha folyamatosan újjászületünk, mi értelme lenne küzdeni bármiért is? És miért nem emlékszünk az előző életekből konkrét dolgokra? Mire volt jó felhalmozni a rengeteg élet során azt a hatalmas mennyiségű tapasztalatot, ha egyszer nem tudjuk előhívni őket?

Gondolom, aki jártas ebben a témában, annak van erre is válasza. De akkor már biztos szabályokat is felállítanak, hogy hányszor és mivé születhetünk újjá, és hogy a tetteink valahogy befolyásolják ezeket. Viszont akkor is ott van az a gond, hogy a népesség egyre nő, vagyis új lelkek is születnek, de akkor hol voltak eddig? És meddig tarthat ez a folyamatos körmozgás?

Azt hiszem, Buddha ajánlott egy lehetőséget, hogy folyamatos meditációval, és önmegtartóztatással ki lehet lépni a körből a Nirvana-ba, a teljes megsemmisülésbe.

Hú! Ez már sokkal jobban hangzik mi? Koplaljak egész életemben, meg szálljak magamba, hogy végül eltűnjek a nagy büdös semmibe. Ez aztán megnyugtató.

Másfelől, ha van reinkarnáció, nincsen se menny, se pokol. Ez a tény pedig teljes szabad cselekvésre motiválja az embert, hiszen ha nincs se jutalmazás se büntetés a halálunk után, akkor nem is kell vállalnunk az életbeni tetteinkért a felelősséget. Ha viszont rosszul élünk, és a reinkarnáció törvénye szerint így gilisztaként születünk újjá, akkor sincs veszve semmi, mert:

1. Gilisztaként nincs emlékünk arról, hogy emberek voltunk

2. Ha most jól élünk, legközelebb már biztos valami másként térünk vissza

Szóval szerintem szebb az a gondolat, hogy az életben csak egy dobásunk van. Küzdeni kell, harcolni, és jól élni. És ha halálunk után nem is vár semmi jutalom, már az is megérte, hogy jobb hellyé tettük a világot, és sokáig nem fognak elfelejteni.

De aki hisz istenben, az ebben nem is kételkedik.

2009. jan. 13. 22:28
 13/17 anonim ***** válasza:
88%

Az előttem szólónak: a hinduizmus és a buddhizmus nagyon frappáns válaszokat tud adni az általad feltett kérdések többségére. Érdemes beleolvasni a tanaikba, szerintem nagyon kiszélesíti az ember látókörét.

Mindezek ellenére én sem hiszek a reinkarnációban, úgy gondolom, hogy a halálom után békében megsemmisül a testem, idővel nyoma sem marad.

2009. jan. 14. 23:55
 14/17 anonim ***** válasza:
48%
Vannak gyerekek, akik emlékeznek az előző életükre. Olvassatok utána. Én láttam róla dokumentum filmet is. Durva volt. Én hiszek nekik. Hiszek a reinkarnációban. Bár nem tudom, h akkor csakúgy létrejönnek lelkek vagy mi? Mármint egyre több ember van a Földön, nem lehet mindig ugyanannyi lélek... Na mind1:) Én azért hiszek benne!
2009. jún. 17. 20:08
 15/17 anonim válasza:
0%

EMLÉKEZTEK MI VOLT SZÜLETÉSETEK ELÖTT? UGYI NEM? EGY NAGY SEMMI!! MERT MEGHALUNK ÉS 'AGYMOSÁS'..

MIKOR MEG HIBA VAN A MOSÁSBAN TALÁN AKKOR ÉREZHETJÜK A DEZSAVÜT, VAGY A FURA ÁLMOKAT..

MERT ÉN NEM HISZEM HOGY TÖBB MILLIO ÉVBÖL, EGY EMBER CSAK 50-70ÉVET KAP, AZ KI..SZOTT KEVÉS LENNE...

2009. júl. 12. 11:47
 16/17 anonim ***** válasza:

hiszek benne

a testünk az csak a fizikai lét, sztem igazából van lelkünk, ami akkor "száll ki" amikor meghalunk és később újra megszületünk ( ebből ered az h: ki voltam előző életemben ? )

AloHa^^

2010. ápr. 23. 14:04
 17/17 anonim ***** válasza:
8%
Igen hiszek benne, nem kérdés...
2010. máj. 9. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!