Mitől fog megszűnni a Földi élet ha nem lesz nap?
Olvastam egy cikkben hogy pár milliárd (???vagy millió???) év múlva a nap feléli az utolsó hidrogén és hélium készletét is és akkorára duzzad hogy elnyeli a Merkúrt.
Nah de mitől fog megszűnni a Földi élet? Felrobban a nap vagy csak szimplán sötétség lesz, vagy valami más ?
Szerintetek akkorra milyen fejlett lesz a technológia?(értek ezen a Mars expedíciókra stb...lehet hogy az lesz a következő "Föld"?)
Ha jól tudom kb a Föld vonaláig fog kitágulni a vörös óriás állapotában, tehát szerintem elégünk. :D
Milyen fejlett technika pár millió év múlva? Ha addigra nem öljük meg egymást és nem tettük teljesen lakhatatlanná a Földet addigra talán meglesz a technológiánk mindarra amit egy sci fi filmben láthatsz, (nyilván nem olyan formában) vagy ki tudja. Ami téged nap mint nap technika körülvesz az elmúlt 200 év termése sőt inkább kevesebb. Pár millió év??? Mi lesz holnap? :)
Először is a felfúvódó nap fel fogja perzselni a föld felszínét, majd mikor már a vörös óriás állapot sem tartható fenn összeroskad, és fehér törpévé válik. Ezután a föld csonttá fagy.
Ez nagyjából 4-5 milliárd év múlva esedékes. Ha még akkor is lesz emberiség, hihetetlen fejlett technológiára tehet szert. Gondolj csak bele, hogy az elmúlt 10 ezer évben eljutottunk a kőbaltától a magfúzióig és a kvantumprocesszorokig. Még 40 ezerszer ennyi időnk van odáig.
Nem hiszem, hogy képesek vagyunk olyan kárt okozni, ami a teljes emberiség pusztulásával, és a Föld lakhatatlanná válásával járna. Erre még egy atomháború sem volna képes.
A globális felmelegedésről meg annyit, hogy volt már jelenleginél sokkal melegebb és sokkal hidegebb is, mégsem pusztult ki az élet a Földön, ráadásul minket még a magas szintű technológiánk is véd.
Én is arra gondoltam hogy kb még 100ezer év (és innen még hol van a 4-5 milliárd év) és már a marson fogunk élni, mert már olyan terv is van hogy a Mars terraformálása (földszerűvé alakítása. Kitudja hogy a technológia hova fejlődik.:)
Amúgy egy plusz kérdés : Szerinted léteznek távol, nagyon messze egymástól olyan bolygók ahol szintén emberek élnek?
Nem úgy értem hogy más bolygókon hanem hogy van(nak) e még olyan bólygó(k) ahol ember él? Most tudom hogy te az ilyen típusu bolgyókra gondolsz mint a Mars vagy a Szaturnusz stb, de atávol, nagyon távol a világegyetembe....földrajz tanárunk szerint BIZTOS van még valahol olyan bolygó ahol megtalálható az emberi faj.
Vagy ha nem is az ember akkor az ÉLET
Amúgy felfedeztek valami kék Holdat is mindenféle kitalált izével (pl égi bálnák) stb az tényleg létezik? Mert dokumentumfilm is készült rólaO.o
Azért az emberi faj és az élet között van némi különbség. Egyáltalán nem biztos, hogy ahol van élet, ott van emberi faj is, például a Földön is évmilliárdokig volt élet úgy, hogy ember nem is létezett. Lehet hogy a másik bolygó még csak az egysejtűeknél tart, és az is lehet, hogy nem arra megy az evolúció, amerre nálunk ment. Az ember kialakulása nem szükségszerűség, hanem véletlenek iszonyatos hosszú sora.
És azt is hozzá kell tennem, hogy ha létezik is emberszerű faj, az tutira nem kompatibilis velünk, még az sem 100%, hogy az örökítő anyaga DNS lenne (bár minden bizonnyal hasonló), szóval külsőre lehet hogy vannak emberszerű fajok, de biológiailag ember sehol másutt nincs.
"
Nem úgy értem hogy más bolygókon hanem hogy van(nak) e még olyan bólygó(k) ahol ember él? Most tudom hogy te az ilyen típusu bolgyókra gondolsz mint a Mars vagy a Szaturnusz stb, de atávol, nagyon távol a világegyetembe...
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!