Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hol van Vlad Tepes igazi...

Hol van Vlad Tepes igazi kastélya?

Figyelt kérdés
Úgy tudom a Törcsvári kastélynak csak a neve "Drakula vára" és nincs igazán köze az eredeti Tepeshez.
2010. nov. 10. 23:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs neki.

Mármint nem maradt meg.

Magyarországon is a legtöbb vár elpusztult a történelem viharai során, a románok meg sosem voltak nagy építészek, úgyhogy nekik még ez is hozzájárult.

2010. nov. 10. 23:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Pécsett volt háza, azt meg is találták, persze csak a pincét és az alapfalakat. Nemrég írt róla a Múlt-kor.
2010. nov. 10. 23:55
 3/5 bénabéla11 ***** válasza:
hogy érted hogy a románok sosem voltak nagy építészek? miért kire mondhato hogy azok voltak? az egyiptomiakra?:D
2010. nov. 11. 05:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2010. nov. 11. 16:33
 5/5 anonim válasza:

Én úgy tudom, hogy a híres "Drakula vár",vagyis a "Castle Bran" nem más, mint Törcsvár vára, de én még esélyesnek tartom a Beszterce közelében lévő várat is, mert hát ugye Stoker is oda tette Vlad kastélyát.

Szóval nézőpont kérdése, de Törcsvárat tartják valószínűbbnek. (Én nem tudok dönteni.)

2012. szept. 19. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!