Szerinted mire lenne érdemes odafigyelni a matematika (nem felsőoktatás) oktatásánál?
Figyelt kérdés
Mennyire lényeges a gondolkodásmód, látásmód, tanulásmódszertan, tananyag felépítése, tagoltsága és hétköznapi hasznosíthatósága, informatikai eszközök, programok alkalmazása az adott tananyag oktatásánál és a feladatfeldolgozásban stb.?
Esetleg érdemes lenne felülvizsgálni, miképp oktattak a Horthy-korszakban (pl. Fasori gimnázium -> Rátz Lászlóék), a Kádár rendszerben (pl. Obádovics J. Gyula könyve) stb., és ami használható (látásmód, tananyag feldolgozási módjai stb.), azt átdolgozni, korszerűsíteni?
jan. 25. 18:53
1/5 A nagy Levin válasza:
Tapasztalatom szerint az lenne a jó, ha az adott feladatok logikáját igyekeznének megértetni a tanulókkal. Az, hogy egy képlet alapján ki tudom számolni a végeredményt (pl. másodfokú egyenlet) még nem jelenti azt, hogy átlátom a lényeget. Persze ennek átadására, illetve befogadására nem mindenki alkalmas.
2/5 anonim válasza:
Dienes Zoltán ötleteit ajánlanám , már elsős korban. Egy folyamatos játékra hívás így a matematika.
Köszönet érte!
3/5 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy ki oktatja, a múltkor hazajött a gyerek és azt mondta, a 2x1 az nem egyenlő az 1x2 -vel. Végül rájöttem, hogy aki helyettesítette a matek tanárt, régebben gyógyszerész volt.
4/5 anonim válasza:
3.
Ha olyan a kontextus, akkor valóban nem.
5/5 anonim válasza:
Én PTI szakon végeztem. Együtt voltunk a matek és infótanárokkal. Maradjunk annyiban, hogy a legtöbb matektanár azért nem tudja átadni az anyagot, mert ők se valami pengék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!