Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az Okostelefon pl a legújabb...

Az Okostelefon pl a legújabb samsung,működne a világűrben?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy felszállok egy űrhajóra,aztán űrruhában kimegyek a marsra,miután leszálltam az űrhajóról,a marson elkezdeném bekapcsolni a telefonkameráját és videózni kezdenék vele a marson!

működne?

nem menne tönkre?

mert láttam a nasa hivatalos tiktok oldalán hogy élő közvetítést adnak elő ah űrállomáson,vagyis a műholdon!

Az hogy lehetséges?

ma 03:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hol vagy, mert ránéztem és -150C és +20C között van a hőmérséklet. Utóbbiban talán menne. Térerőt ne keress :-)
ma 06:56
 2/9 anonim ***** válasza:
A kijelző szinte biztosan tönkre menne vákuumban. A hűtés is elég problémás lehet, ha nincs légkör.
ma 07:08
 3/9 anonim ***** válasza:

-150 foknál nem az lenne a baja, hogy nem működik a telefon kamerája.

Vagy pl a naphoz közel lehet elég a telefon is, de ott se az a gondolat lesz neki, hogy "a fenébe, még 1 hete sincs, hogy megvettem".

Amúgy a szoftvernek nem lenne baja, mert ugye az csak program. A hardver rész meg ha rendesen össze van rakva nem lenne szabad, hogy baja legyen. A súlytalanság se okozna gondot, hiszen nem a gravitáció tartja egyben a telefont.

ma 07:29
 4/9 anonim ***** válasza:
Az akksi sem bírná. Tavaly télen kint felejtettem a telefont egész éjszakára a hóban az udvaron. Vagy fél óráig meg se nyekkent amíg fel nem melegedett. Azt hittem teljesen tönkrement, de csak át volt fagyva.
ma 09:30
 5/9 anonim ***** válasza:

A vákuumot nem bírná ki a fóliaburkolatú akkumulátor. A kijelzővel és az egyéb lezárt üregeket tartalmazó alkatrészekkel is könnyen gondok lehetnének.

"mert láttam a nasa hivatalos tiktok oldalán hogy élő közvetítést adnak elő ah űrállomáson,vagyis a műholdon!

Az hogy lehetséges?"

Az úgy lehetséges, hogy megfelelő felszerelést használnak a közvetítéshez.

ma 10:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném. Teljesen mindegy, hogy drága vagy olcsó telefon, az alapelvek mindegyiknél ugyanazok.

Űrbéli használatra spéci technológiákat és alkatrészeket kell tervezni, hogy az eszköz bírja a szélsőséges körülményeket.

ma 10:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Vízállotelefontok szerintetek működne?

És akkor nem fagyna meg a telefon az űrben?

milyen eszközzel lehetne az űrben kezelni?

ma 12:55
 8/9 anonim ***** válasza:

A mobiltelefont nem űrbéli használatra találták ki, és semmilyen kommersz elektronika nem képes működni szélsőséges hőmérsékleti körülmények között. Az űrsétákon leginkább a szkafander védett környezetébe műveleti és biztonsági céllal beépített kamerákat használják.

Az űrben nincs mobilhálózat, ezért senki se visz oda mobiltelefont - ezért a feltett kérdés teljességgel értelmetlen!

ma 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:

"milyen eszközzel lehetne az űrben kezelni?"

Egy hétköznapi telefont semmilyennel. Azzal akármit csinálhatsz, az űrben vagy a Marson gyorsan tönkre fog menni. Ha ilyen környezetben akarsz egy elektronikus eszközt használni, azt eleve erre kell tervezni. Egy mezei telefonra tehetsz akármilyen tokot, a hőmérséklettel kapcsolatos problémákat nem tudod vele megoldani. Vagy igen, csak akkor már annyira be van burkolva a telefon, hogy kb egy széfben vagy épületben van, nem az űrben. Onnantól meg ugyanaz a helyzet, mint a nemzetközi űrállomás belsejében, ahol egy sima okostelefonnal nem lenne különösebb probléma. (Pont mert nem az űrben van, hanem egy kontrollált, ember által is elviselhető környezetben.)

ma 19:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!