Akik természettudományos végzettséget szereznek, azok áltában milyen családból származnak?
Ez nem egy belterjes közösség, mint a jogász vagy az orvosi.
ui.: Nyilván utóbbiakra se igaz, hogy csak jogász vagy orvosi családból kerülnek oda emberek, de ott tényleg megfigyelhető az erőteljes családi hátszél miatti belterjesség.
Valami ráhatással lehet ugyan a gyerekre a szülők foglalkozása, de nem törvényszerűen, szóval nem lehet ezt így behatárolni. Bármilyen családból származhatnak és mindenféle családból származnak.
Nálunk két példa van erre: édesanyám nagyanyámat követte, de eléggé bele volt erőltetve, eredetileg mást akart, meg is bánta. Én pedig két nagyapám és apám után indultam el, bár más irányba, de hasonló irányzatban, ami leginkább annak tudható be, hogy sokat láttam őket tevékenykedni, sokszor "segítettem" is, így rám ragadt.
Ebből én azt a következtetést vonod le (persze ez csak az én véleményem), hogy ha a szülők nem erőltetik, illetve a gyerek nincsen közvetlen kapcsolatban a szülő foglalkozásával, tehát a fiatal, még könnyen formálható agyat nem befolyásolják, akkor teljesen véletlenszerű, hogy követi-e a gyerek a szülőket, vagy sem.
A jó adottságot lehet örökölni, aztán bármi lehet az illető, ha pl. jó a matematikai képessége.
Akár zeneszerző is, mérnök, matektanár.
A Muzsikás együttes vezetője, Hamar Dániel pl. űrkutató fizikus.
Az Omega együttesből Kóbor János építészmérnök volt.
A Benkó Dixiland együttes vezetője mérnök volt, a Műszaki Egyetemen tanított.
Dobos Attila zeneszerző énekes fogorvos volt.
Grandpierre Attila, a Vágtázó Halottkémek együttes és a Csodaszarvas együttes vezetője fizikus, űrkutató, csillagász.
Stb., stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!