Hogyan hatnak a gyógyszerek?
Szívesen.
Amúgy meg erre való a kontroll csoport. Aki ott gyógyul, az a placebohatás miatt teszi.
"Hogyan kísérletezik ki hogy melyik mit tud gyógyítani?"
Régen mindent elérhető anyagot mindenre kipróbáltak - de ma már célzottan fejlesztik az új hatóanyagokat, mert már mélyen értjük az emberi test működését és a kémiai kölcsönhatásokat.
"Igazából placebo-k és igazából nem is hatnak, csak beképzeljük?"
Kérdező - te csak beképzeled, hogy pl. amikor egy fogorvos beszúrja neked a supracaint, akkor a fél pofád elhal tőle és nem érzed hogy szétfúrja (köszörüli, kihúzza, stb.) az aktuálisan problémás fogadat?
Műtöttek már altatásban? Egy erős kávé hatását sohasem érezted?
A cukorbetegek szerinted a placebohatás miatt szurkálják magukat napirenden - vagy azért, hogy elevenen szét ne rohadjanak?
Vagy esetleg kipróbáltál már egy nagyobb adag hashajtót? - mert bizony egy alapos befosás még téged is észhez térítene!
🤦
Én nem hiszek a gyógyszerekben. Nálam az sci-fi kategória, hogy ha valaki ideges, akkor bevesz egy szem bogyót és megnyugszik, vagy rossz kedvű, depressziós, és pár szem gyógyszertől jó kedve lesz.
Párosával szedhetem a lázcsillapítót, akkor sem megy le a lázam, fájdalomcsillapító ugyanígy.
Egyébként erős, darálós kávét szoktam inni, de semmi hatását nem érzem, csak az édes íze miatt iszom.
Nyilván a direktben benyomott fájdalomcsillapító injekció hatását érzem, bár utoljára éppen egy második adagot is kellett adnia a fogorvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!