A nyuszkacsigát miért nyírja ki a só?
Figyelt kérdés
#Nyuszkacsiga
szept. 5. 22:44
1/3 anonim válasza:
Mert megfullad.
A csigák nagy %-ban úgy nevezett diffúz légzéssel lélegeznek, ennek az a lényege, hogy a kültakarójuk nagyon vékony, ami lehetővé teszi a bőrön keresztül lévő lélegzést, ez az egyik ok amiért a csigák nyálkásak.
A nyálka nagy része ugye víz, a só pedig elvonja a vizet, szóval amikor megsózod a csigát, akkor megfullad.
És igen... Ez a módszer állatkínzás.
Nyuszkacsiga alatt egyébként meztelencsigát értesz?
2/3 anonim válasza:
A nyuszkacsiga, vagy édesvízi csiga, érzékeny a sóra, mert a só fokozza a vízveszteséget a csiga testében. A só környezetében magasabb koncentrációval rendelkezik, mint a csiga testfolyadékában, ami ozmózist okoz: a víz a magas sókoncentrációjú terület felé áramlik, hogy kiegyenlítse a koncentrációt. Ennek következményeként a csiga sejtjei vízveszteséget szenvednek, ami kiszáradáshoz vezet. A só emellett rontja a sejtek membránjainak működését és megzavarhatja az alapvető biokémiai folyamatokat, így a csiga végül elpusztul.
3/3 anonim válasza:
Amiért te is meghalnál, ha megennél fél kiló sót (ha meg bírnál enni annyit). A csigák kívül is olyanok, mint te belülről, nekik nincs a sóval szemben ellenálló kültakarójuk, mint neked a bőröd. Ha legközelebb véletlenül megsérülne a bőrtakaród (pl. elvágnád az ujjad, vagy lehorzsolnád a könyököd), akkor sózd meg, ugyanez történik a csigával is sózás hatására.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!