Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tegnap nyertem ezt az ásvány...

Tegnap nyertem ezt az ásvány a Budapesti ásványbörzén. Milyen ásvány lehet ez?

Figyelt kérdés

[link]

Zöldessárga, van a belsejében néhány buborék ami a természetes ásványoknák nem fordul elő. Első ránézésre mintha üveg lenne.

szept. 2. 13:03
 1/5 Zcom09 ***** válasza:
92%

Igen a buborékok elég árulkodóak. De lehet valami spéci üveg, kicsi az esélye de az uránium üvegnek is lehet ilyen színe. Uv lámpával megnézheted.

(bár ha fluoreszkál, attól még lehet más is)

szept. 2. 13:17
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Én borostyánra tippelek. Mondjuk az enyém sokkal sötétebb, de ugyan így vannak benne a buborékok.
szept. 2. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én gyanta/műgyanta témában gondolkodnék.
szept. 2. 15:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindössze a kép alapján megítélve?

Az én benyomásom szerint valamilyen olcsóbb technikai minőségű, zöldes poliésztergyanta (melyből a hattyúkat készítik a körhintákra), esetleg olvasztott üvegdarabka.

szept. 2. 20:40
 5/5 Pumber89 ***** válasza:
100%

Természetes ásványokban is lehet gázbuborék. Vannak persze amiknél elképzelhetetlen a létük, de vannak amiknél "szinte kivétel nélkül" megtalálhatók.

De ránézésre ez tényleg gyantának tűnik. Az epoxigyanta is úgy színezhető, ahogy csak óhajtod.

Mivel a mellékelt képen lévő objektumban, az alakja és a kialakítása miatt nem lehet megfigyelni prizmákat, véglapokat, digíreket, trigíreket, hexagíreket stb. ezért nem lehet 100%-osan megmondani e kép alapján.

Ami még árulkodó lehet az esetleg a karcolási por, de nem hinném, hogy el akarod kezdeni karcolgatni. Pláne nem törést vagy hasadást nézni.

szept. 3. 08:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!