Jártam már itt sikerrel egy régi levelezőlap szövegének megfejtésével. Most is egy német nyelvű, monarchia korabeli, régi míves írással írt levélnek a tartalmát szeretném kideríteni.(?) (A levél egy kiállítás anyaga lenne.) Köszönöm előre is a segí
aug. 22. 11:35
1/13 anonim válasza:
A k;k; gondolom a k. und k. (császári és királyi) rövidítése lehet, de nem biztos.
2/13 anonim válasza:
Tévedtem. Ez egy osztrák irat lesz, mert a k.k. a birodalom ausztriai felén volt használatos: [link]
3/13 anonim válasza:
Ez de cifra írás, egy szót sem tudok kibogozni, de nagyon szép.
4/13 anonim válasza:
Ennyit sikerült kiolvasnom: Ein k.k. ? Prinz zu Hohenzollern ? ? ? regimente commando. (Tehát egy Hohenzollern hercegről van szó, aki egy ezred parancsnoka.)
Jobbra lent talán aláírás lehet.
5/13 anonim válasza:
Legfelső sor: k.k. 2 Aus. ? Bataillon (császári 2-es számú osztrák zászlóalj?)
6/13 anonim válasza:
Tehát valószínű egy tábori vagy katonai levél az első VH-ból.
7/13 hollófernyiges válasza:
k.k. 2 Garnison Bataillon; Ein k.k. löb? Prinz zu Hohenzollern 2 Chevauleger Regimente.. Commando. Alul meg Sáros Patak?
Hohenzollern hercegről elnevezett 2. könnyűlovasezred parancsnoksága? Nekem inkább címzésnek tűnik a tényleges levélen.
8/13 anonim válasza:
Sokkal jobb lenne olyan kép, ahol felülröl látszik, azaz nem ferdén látsz az írott szövegre, hanem teljesen.
9/13 A kérdező kommentje:
Szerintem alul aláírás lehet inkább. Sáros ???
aug. 22. 14:37
10/13 A nagy Levin válasza:
Szerintem az löbl (dicséretre méltó
)lesz. A vége Sáros patak, azaz Sárospatak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!