Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mik vonulhattak át az égen?

Mik vonulhattak át az égen?

Figyelt kérdés

Kinéztem az ablakon és vagy 30 fénypont libasorban haladt át nyugatról keletre szeged felett de a kunhegyesi időképen is látszik.

Repülők így nem haladhatnak , műholdat se láttam még így libasorban és azóta se ment . Meteorok se szoktak így libasorban menni.

Az időpont 2024 08 06 21:14-17 jól látszik

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A hódmezővásárhelyin látszik a legjobban ahogy átmennek 17perckor

Olyan mintha a föld görbületét követné de miért van belőle kb30 és miért nem látunk többet ismétlődően körbe menni ha műholdak.

#csillagászat #napkitörés #égi jelenségek #meteor raj #műhold észlelés
aug. 6. 22:10
 1/6 sadam87 ***** válasza:
94%
Ezek a SpaceX Starlink műholdjai. Nagyobb csoportokban bocsájtják fel őket, és az indítás után együtt (egymás után) mozognak egy darabig. Augusztus 2-án és 4-én is bocsájtottak fel egy-egy 23 műholdas adagot, azok közül lehetett az egyik.
aug. 6. 22:45
 2/6 anonim ***** válasza:
16%
Muszáj ezt havonta megkérdezni?
aug. 7. 08:33
 3/6 A kérdező kommentje:
Lehet hogy neked mindennapos ügy de én googlizés után sem találtam ide vonatkozó képeket válaszokat.
aug. 7. 16:54
 4/6 anonim ***** válasza:
21%
Akkor is megkereshetted volna az UFO észlelés kategóriát.
aug. 7. 17:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Starlink műholdak.
aug. 9. 08:51
 6/6 nb2019 ***** válasza:
100%
Ahogy fentebb is írták, Starlink műholdak voltak, amik az indítás utáni napokban még alacsonyan, és egymás közelében keringenek. Később eltávolodnak egymástól, illetve magasabb pályára jutva már kevésbé lesznek fényesek.
aug. 10. 21:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!