Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az igaz szerintetek?

Az igaz szerintetek?

Figyelt kérdés
Tényleg nem érdemes manapság egyetmre menni és diplomát szerezni? Mert úgyse lesz munkája egy diplomás embernek, mert sok a diplomás az országba. Mert én 8.-os vagyok, jó tanuló vagyok és én tervezem az egyetemet. De ha nem lesz munkám akkor az baj :S
2010. okt. 30. 12:22
 1/9 anonim ***** válasza:
én is 8.os vagyok és én is gondolkoztam már ezen :S
2010. okt. 30. 12:31
 2/9 anonim ***** válasza:

én viszont egyetemre járok, és szerintem van értelme annak, amit mondasz. félek attól, hogy hiába végzem el a biológia szakot, mert hiába nem bölcsész tucatszak, mégis nagyon sokan vagyunk az évfolyamban. 260 új biológus kerül be évente az egyetemünkre, és akkor még a többi magyarországi egyetemről nem is volt szó. ennyi diplomás biológus senkinek sem kell szerintem.

egyre inkább azt érzem, hogy mellé csinálok egy szakmát is, valami értelmeset, hogy több lábbal álljak a földön. édesanyám mindig szerette volna, és most is szeretné, ha lenne diplomám, mindenesetre tanulok én tovább is, hogy legyen az is, de nem fűzök hozzá sok reményt. a lényeg, hogy én nem élem bele magam abba, hogy csak úgy az ölembe hullik valami jó munkahely.

ti még bizakodhattok azért :) annyira nem rossz a helyzet... :)

2010. okt. 30. 12:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez ebben a formában nem igaz.

Úgy igaz, hogyha egyetemre mész akkor valami KOMOLY szakra kell menni, nem büfészakra.

Mérnököknek(gépész, építész, stb), Orvosoknak már a diploma megszerzése előtt is jut munka, utána meg bőven.

A büfészakosoknak (mint pl. kommunikáció, művelődésszervező és társai), közgazdász, stb.-nek semmi értelme, mert nem kap vele munkát.

Akkor már inkább ki kell tanulni egy jó szakmát (víz-gáz-fűtés szerelő jól keres pl.) 1-2 év alatt és ha nem taszít a munka abból jobban megélsz.

2010. okt. 30. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy érzed, hogy van valami, amihez különleges tehetséged van, vagy nagyon tetszik, akkor érdemes tovább tanulni, de ez ugyanúgy igaz egyetemi végzettségre, mint valamilyen szakmára.

Manapság egy jó szobafestő (de még egy középszerű is) valóban jobban keres sok-sok diplomásnál, de nyilván soha nem fog annyit keresni mint egy jó mérnök.

A gond két dologgal van:

Az első, hogy az emberek többsége azért megy egyetemre, mert nincs jobb ötlete, de igaziból fogalma sincs mit akar kezdeni magával, ezért elvégez valami "büfészakot", amivel persze semmit nem fog tudni kezdeni.

A másik pedig, hogy rengeteg embert felvesznek; régen sokkal nehezebb volt bekerülni egyetemekre, így én pl. találkoztam olyannal, aki azért ment geológusnak, mert tetszett az épület, másik pedig azért ment fizikusnak, mert csak oda vették fel.

Ha jó szakot választasz, jó vagy belőle és lelkesedéssel csinálod és már egyetem alatt is keresed a lehetőséget, akkor mindenképp érdemes!

De ha szívesebben lennél lakatos, asztalos vagy mosógépszerelő, akkor mindenképp azt válaszd, se pénzben, se értékeében nem rosszabb a legtöbb diplománál.

2010. okt. 30. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes, főleg ha tudod, mi akarsz lenni. Ne divatból válassz szakot, vagy azért, mert nem tudod, mire akarsz menni, de jól hangzik. És az sem lenne hülyeség, ha mielőtt jelentkezel valahova, kicsit utánanézel a dolgoknak, melyik szakmák keresettek, melyikekkel nehezebb az elhelyezkedés, stb.

Nem könnyű diplomával sem állást találni, de nélküle szerintem nehezebb.

De még ráérsz. Szerintem egyelőre csak tanulj továbbra is jól, és akkor a későbbiekben lesz majd választási lehetőséged, hogy hova menj.

2010. okt. 30. 13:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, természettudományi szakoknál ha diplomád van, az kevés. De ha PhD-t végzel, akkor megnyílik előtted a világ, elismert kutatónak számítasz, és (minimum külföldön) egész jó pénzt lehet vele keresni. Egy MSc-s diplomával laborasszisztens lehetsz max, de PhD-val akár a kutatóintézet feje is. Persze ehhez szeretni kell, amit csinálsz, mert különben nem leszel olyan jó a szakmában.

Nekem az a véleményem, hogy aki komolyan gondolja az egyetemet, annak nem kell, hogy fájjon a feje amiatt, hogy felveszik-e PhD-snak.

Ezt abból a tapasztalatból mondom, hogy mi is 250en indultunk BSc-n, ebből most 50en vagyunk MSc-n. Ebből egy tanszékre jut 12 fő, és ez is több laborra oszlik, így mindegyikünknek elég nagy esélye van rá, hogy felveszik PhD-ra.

Mondjuk hozzátartozik az is, hogy ez Szeged, itt az MTA Szegedi Biológia Központja is, és ott is tudnak fogadni PhD-sokat.

2010. okt. 30. 17:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Akármiből találhatsz jól fizető munkahelyet, de ehhez két dolog kell:

1. Érdekeljen a választott szakma

2. Legyél jó is benne :)

Bár ha érdekel, akkor így is úgy is megtanulod, és ha jól megtanulod akkor jó is leszel benne, szóval a másodikat akár ki is hagyhatod. :D

2010. okt. 30. 17:55
 8/9 anonim ***** válasza:
a bioszosnak annyit, hogy természettudományos szakokon ne azt nézd, hogy hányan kezdik el, hanem hogy a végére hányan maradtok, mert erőteljes a lemorzsolódás.
2010. okt. 30. 22:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Informatikára is azt szokták mondani, hogy nem érdemes elvégezni, mert túl sok van a diplomás informatikusokból. Ez viszont így nem igaz. Az a helyzet, hogy rengeteg informatikus kéne most rögtön itt és egész Európában is, de azzal a tudással, amivel kikerülnek egyetemről nem mernek rájuk bízni semmit a munkáltatók. Nem a tananyag a gond, hanem a hozzáállás, na de most nem akarok leírni egy rakás közhelyet :)

A lényeg, hogy kell a diploma, de önmagában nem elég és ezért van a sok munkanélküli diplomás.

2010. okt. 31. 02:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!