Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Aki hisz az időutazás elméleti...

U. Xorter kérdése:

Aki hisz az időutazás elméleti lehetőségében, az hogy képzeli a fizikai interferencia, mint probléma megoldását?

Figyelt kérdés

Én addig el tudom képzelni a dolgot, hogy a téridő egyes részei kicsit mások. Mondjuk egy ember méretű térrészben az idő lassabban telik. Oké. De amikor visszafele szeretne menni az időben, akkor azt már a fizikai anyag szintjén sem tudom elképzelni. Felteszem, hogy nem ugrálunk az időben, hanem gyorsítunk-lassítunk, legyen az előre vagy hátra. Szóval az időutazás előtt egy másodperccel még éppen leültem a székemre, 0.2 másodperccel meg már simul az ujjam a gombra. De ha a gomb lenyomásának pillanatában ülök, és visszalökődöm 1 másodperccel, akkor hirtelen ott fog állni a helyemen az éppen leülni készülő énem, amivel nagyon csúnya fizikai interferenciába kerülök.

És ilyen logika mentén még a nagyobb atomok sem tudnak utazni visszafelé az időben. Legalábbis folytonos módon nem.

Az ugrás nekem túl sci-fi. A természetben viszonylag ritkán vannak szakadásos ugrások a téridőben. De kíváncsi vagyok, hogy a fenti problémát ti hogy közelítitek meg?

2024. máj. 20. 00:36
 1/6 A kérdező kommentje:
Úgy megfogalmazhatom a problémát, hogy az időutazó első problémája, hogy már az időutazása első pillanatában a "hatába" rohan a múltja.
2024. máj. 20. 00:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A "Quake 4" FPS játék egyik poénja az, hogyha beállsz a teleportfülkébe (amiben felül olyan nagy és roncsolható teakifőző gömb van), akkor az odaküldött ellenségek szétrobbannak, de te sérülés nélkül megúszod ("hard level"-ben ez egy nagyon hasznos dolog). Már az egyes Quake-ben is megvan ez a poén, csak ott kevésbé lényeges ez a játékelem. Szerintem ez egy jó megoldás a kérdéses fizikai interferenciára!

P.S.

Mellesleg a múltkor már egészen jól be volt állítva a gyógyszeradagod, de most sajnos megint félrecsúszott valami. A visszaesések egyre súlyosabbak!

2024. máj. 20. 05:08
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Aki ilyenben "hisz", az semmiféle fizikai hátteret nem tud elképzelni, mert fogalma sincs a fizikáról.
2024. máj. 20. 07:45
 4/6 anonim ***** válasza:
71%
Nem vagyok fizikus, ezért semmilyen elképzelésem sincs a dologról. A fizikusok viszont azt mondják, h SEMMILYEN ismert fizikai törvény nincs, ami lehetetlenné tenné az időutazást, tehát a tudomány jelenlegi állása szerint totálisan lehetséges. Na már most ki vagyok én, h az összes fizikust lehülyézzem?
2024. máj. 20. 08:54
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
A fizikusok nagyon szépen elmagyarázzák, hogy miért nincs időutazás (ahol az "utazás" alatt a mindenki által használt fogalmat kell érteni). U Xorter csak a tőle megszokott módon játszik a szavakkal, és ritkán sikerül neki értelmes mondatot összehozni. Most nem sikerült.
2024. máj. 20. 10:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

" A fizikusok viszont azt mondják, h SEMMILYEN ismert fizikai törvény nincs, ami lehetetlenné tenné az időutazást, tehát a tudomány jelenlegi állása szerint totálisan lehetséges. "

EZ AZ, ami nem igaz, a fizikusok éppen az elleknezöjét állítják. Ha szerinted nem így van, kérlek, linkelj be olyan oldalakat, amik a te állításodat igazolják.

2024. máj. 20. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!