Ez miért történik? Összeesküvés-elméletek a Facebookon.
Ma már minden sz.rra van valami hülye összeesküvés-elmélet (pl hogy a Titanic-ot földönkívüliek süllyesztették el, a világot alakváltó gyíkemberek irányítják, stb), és ezt rá is zúdítják kíméletlenül az emberekre legyen az bármilyen médium (rádió, TV, Internet, újság, etc).
A Facebook és a TikTok se különb ennél, sajnos.
Az a baj, hogy valami miatt azt hiszi rólad, hogy érdekel a téma.
Ezért aztán hiába tiltod le az adott oldalt: azonnal feldob egy másik, hasonló témájút. 5000 tatalék van minden témából, szóval évek alatt se tudnád mind letiltani, és persze közben jönnek újak is.
Témát pedig nem tudsz tiltani, nem véletlenül.
Facebook, Tiktok, Youtube, meg igazából az egész internet, egy végtelenül egyszerű módon működik. Figyelik mit nézel, mit keresel, mi az amivel időt töltesz, stb. A jövőben ezeket a témaköröket fogják az orrod alá tolni.
Tudom tudom, látom, olvasom, te soha nem kerestél ilyenre. Na de itt jön a csavar a történetben: ez egy ördögi kör, amibe szándékosan belerángatnak és utána nehéz kilépni belőle. Például valaki kitesz egy fizetett hirdetést, ami megjelenik nálad. Ez még nem az érdeklődésed miatt jelent meg, hanem mert fizettek azért, hogy lásd. És láttad. Innentől szerintem mondanom sem kell, hogy mi történik. Az oldal látja, hogy megnéztél (akaratlanul) egy ilyet, ezért elkezdi küldeni eléd szépen sorban.
Igen, aljas egy játék ez. Dehát ha nem tetszik, ne facebookozz. Nincs ott semmi értelmes emberek számára, az csak egy pöcegödör kétbites embereknek.
Ezek profi vállalkozások, nem herdálják az erőiket feleslegesen.
Nekem barkácsolós, késélezős, zenés, űrkutatós, Atomcsill videókat kínál a jutúb, a Face-en keveset időzök, arról kevés tapasztalatom van.
Pontosan tudják, ezeket a témákat szívesebben megnézem, mint mást. Persze valahány százalékban érkezik -kínálatképpen- másféle anyag is, az én döntésem, hogy megnézem-e. Ha viszont így teszek, nem csodálkozom, hogy pár napig-hétig több ahhoz hasonló téma kerül elém.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!