Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 101-es IQ nagyon gáz?

101-es IQ nagyon gáz?

Figyelt kérdés
Kitöltöttem ezt a menzás tesztet. 101 jött ki. Gondolom ezzel esélytelen lennék egy mérnökin. 26/F
2024. márc. 20. 20:32
1 2
 11/20 Kólauborkával ***** válasza:
55%

Én amit az IQ tesztekböl hiányolok, hogy nincs indoklás (emlékeim szerint). Mi van, ha a kitöltö más logika mentén gondolkodik, mint aki a tesztet csinálta? Az nem lehetséges? Olyan nem létezik?

Szóval szerintem az IQ a mai formájában nem ér sokat. Valamire biztos jó, csak ne fektessünk túl nagy hangsúlyt rá.

Szerintem, ha érdekel a mérnöki pálya hajrá. A tapasztalat úgy is többet számít sokszor, mint amit a képzésen tanítanak.

2024. márc. 21. 05:52
 12/20 anonim ***** válasza:
37%
Tényleg nem jelent semmit, mert a memóriát, és műveltséget sem méri. Nekem érettségim sincs, de 112 -es IQ-m van. Ami nem sok még mindig, de kicsit több mint a 101. ( Nem online töltöttem ki a tesztet, hanem pszichológusnál)
2024. márc. 21. 07:23
 13/20 anonim ***** válasza:
82%

Kérdezö:

1. Az IQ teszteket úgy állítják össze (legalább is elvileg), hogy az átlagos ember legyen 100-as. Magyarul, nincs semmi baj veled ez alapják, tökéletesen normális szinten vagy.

2. A mérnöki (vagy akármelyik másik) egyetemhez nem kell semmiféle extra IQ, a kifejezetten magas sem elöny, ez csak egy téveszme. A mérnöki szakokhoz logika és kellö szorgalom szükséges.

2024. márc. 21. 07:41
 14/20 anonim ***** válasza:
30%
Átlagos, de az átlagember iszonyatosan buta.
2024. márc. 21. 08:08
 15/20 anonim ***** válasza:
26%
Miért lenne gáz? Az átlag panelproliba, politikailag mondva "birka" csoportba tartozol, mint legtöbben
2024. márc. 21. 08:48
 16/20 anonim ***** válasza:

Ugyan, ne vedd komolyan!😁Egyetlen teszt nem teszt.

Én hármat csináltam 3 klf. érték jött ki 😁

Az első átlagos 124, a második 107, de akkor dekoncentrált és álmos voltam. A 3 . lett 142. Pedig nem vagyok egy Einstein.😁 Csak fel voltam már készülve arra, kb. hogy milyenen a kérdéstípusok.

2024. márc. 21. 09:12
 17/20 anonim ***** válasza:
35%

Igen, feltehetően esélytelen. De nem az IQ eredmény miatt, hanem amit erről gondolsz.

A mérnöki arról szól, hogy kreatívan gondolkodjunk. Ne higgyünk.

2024. márc. 21. 09:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Életkorhoz kell kötni.
2024. márc. 21. 10:33
 19/20 Psycho ***** válasza:
50%

Tesztmódszertantól függetlenül, csak magára a kapott eredményre koncentrálva: emiatt ne legyenek rossz érzéseid!

Ahogy írták, az IQ alapból úgy működik, hogy 100 az átlag, és 15 a szórás. Vagyis Te telibe az átlagzónába tartozol AZ EREDMÉNY ALAPJÁN.

Nyilván érdekes kérdés lehet, hogy a tesztfelvétel körülményei milyenek voltak, mivel számos tényező befolyásolhatja a végeredményt. Pl.: mennyire voltál fáradt? Vagy nem voltál-e beteg? Nem volt-e külső zavaró tényező (miközben írom ezen sorokat, a szomszéd házban jó hangosan pörög az ütvefúró, ha most kéne IQ tesztet töltenem, tuti butábbnak tűnnék)? Nincs-e figyelmi problémád? Mennyire ismered ezeket a teszteket (van-e tesztrutin)? Stb.

Amennyiben volt ilyen zavaró tényező, akkor lehet, hogy a valós intelligenciaszinted ennél még jobb is.

De ha nem, akkor is ugyanaz a lényeg: nem, nem gáz. Hogyan is lehetne? Az rég nagy baj, ha az átlagos az gáz - ez lényegében egy paradoxon. Olyan, mintha azt mondanánk, "az átlagos testmagasság az alacsony", ami elég WTF 🤣

Hogy mérnökin így esélytelen lennél? Dehogyis. Eleve alacsony az IQ előrejelző hatékonysága, amikor az egyetemi teljesítményt vizsgáljuk. Magyarán NEM ez (egész pontosan: nem csak ez) fogja meghatározni, hogy miként fogsz "szerepelni" a mérnökin.

Szóval HAJRÁ! 😊

2024. márc. 21. 11:35
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Szinte minden feltalalot a Joisten tipusu magyrok tamogattak ,de mar csak azokat tamogatjak amiknek nevelo szulei vannak ,pedig azok az orban rendszert tamogattak.
2024. márc. 22. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!