Fel tudnék hízlalni egy hízót a Miskolc Plázában meghagyott éttermi ételmaradékból?
A disznó az egy rendes állat.
Nehogymár embereknek készített moslékkal etesd.
Ha meghízna is tőle, hurka és kolbász helyett legfeljebb sajtburger lenne belőle light kólával.
Az Eu-ban egy lángész kitalálta,hogy az ételmaradék egészségtelen,ezért betiltotta,hogy a disznókat etessék vele. A táp sokkal egészségesebb?
A Kádár-rendszerben (főleg a TSZ-ekben) a konyhai hulladékot a disznóknak adták az egyéb szemestakarmány és burgonya mellett. Soha senki nem lett beteg,és a disznók húsa is sokkal jobb volt,mint a táposaké. Akik ma is hízlalnak otthon disznót,azok is etetik a maradékkal a disznaikat. Szerencsére őket nem érdekli az EU tiltása.
Én úgy tudom hogy csak eladni nem szabad moslékkal etetett disznót (illetve a belőle csinált egyéb termékeket :) de saját célra nem tiltott. Jól is nézne ki ha Pista bácsit bevinnék mert az ebédről megmaradt töltött káposztát a disznónak adta.
Szerintem egy próbát megér ha hagyják hogy elvidd a maradékot.
Saját célra szerintem is etetheted bármivel (másképp: senki nem ugathat bele).
A disznó biztos megenné, mert mindent megeszik.
Az, hogy mennyire egészséges, nem tudom.
De hogyan viszed ki? Az ÁNTSZ biztos belekötne, a munkaadód meg nem repesne az örömtől, hogy miattad kúrogatja őket a hivatal.
Ha meg suttyomban elviszed mindig valahová a maradékot, akkor a munkahelyedről hiányzol, ennek szintén nem örülnének.
De sok sikert hozzá, engem is idegesít a pazarlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!