Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Le lehetne kreálni az összes...

Le lehetne kreálni az összes képet?

Figyelt kérdés
Azaz, hogy egy számítógéppel pl.: Jaguar-al? Mert, ha csak néhány milliárdot kreálnánk máris óriási tudást szerezhetnénk, ha meglenne az összes mindent tudnánk, az összes könyvet minden tájkép is meglenne stb...(Fáradt vagyok. :D ) Amúgy meg ahány szín van még egy 800*600-as képméretben is több milliárd év lenne.(Szerintem.)
2010. okt. 25. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát számolj. De a generált "képek" nagy része értelmetlen zagyvaság lenne. Az a nehéz, hogy megtaláld az értelmeseket, nem a legenerálásuk. Amúgy számolj utána.

1024*768, 24 bites színmélység: 13 194 139 533 312 kép. De sokkal egyszerűbb, ha nem generálod le az összeset, csak simán tudod, hogy az n. képet hogy kell létrehozni (ez elég egyszerű).

2010. okt. 25. 21:01
 2/7 anonim ***** válasza:

"1024*768, 24 bites színmélység: 13 194 139 533 312 kép...."

hát nem tudom .... ez nagyon kicsike szám a tényleges értékhez képest ...

maci

2010. okt. 26. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Számold ki, 1024*768 helyen 2^24 féle érték lehet.
2010. okt. 26. 10:58
 4/7 anonim ***** válasza:

"Mert, ha csak néhány milliárdot kreálnánk máris óriási tudást szerezhetnénk, ha meglenne az összes mindent tudnánk, az összes könyvet minden tájkép is meglenne stb..."

Fent megmondták, hogy miért nehézkes a képek előállítása. Én emellett arra hívnám fel a figyelmedet, hogy a másik fő probléma a valóságos képek kiválogatása. Ugyanis egy ilyen képgenerátor persze generálna egy csomó olyan képet, ami igaz, például Gellért-hegy Szabadság-szoborral, de generálna olyanokat is, amik nem igazak, pl Gellért-hegy Eiffel-toronnyal vagy Gellért-hegy Tadzs Mahallal. Egy random képgenerátor mind a hármat kidobná, és a valótlanok sokkal nagyobb túlsúlyban lennének a valósakhoz képest. Vagyis semmilyen tudást nem tudnál belőlük szerezni, mert eleve tudnod kell, hogy mi van a Gellért-hegyen, és az pontosan hogyan néz ki. (Nyilván lenne egy halom olyan kép, amin a Gellért-hegyen a Szabadság-szobor áll, de apróbb részletek nem stimmelnek, és ilyenből is több milliárd készülne...)

2010. okt. 26. 11:15
 5/7 anonim ***** válasza:

"Számold ki, 1024*768 helyen 2^24 féle érték lehet..."

El vagy tévedve barátom :)

ha van egy 1024*768 felbontású képernyőd, aminek minden pixele vagy feket vagy fehér, akkor már az azon megjeleníthető képek száma is 2^786432. De mivel minden pixel 2^24 színű lehet, a keresett érték végül is a 16777216^786432 ... Hmmm ... messze, nagyságrendekkel több ez, mint a világegyetem összes atomjainak feltételezett száma ...

És a kérdésre visszatérve ennyi kép legenerálása értelmes idő alatt teljességgel lehetetlen ...

maci

2010. okt. 26. 11:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Igazad van :(
2010. okt. 26. 12:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Igaz... De azért jó ötletnek tűnt...
2010. okt. 26. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!