Egy hét, az 6 éjszaka és 7 nap vagy 7 éjszaka és 8 nap?
7 éj és 7 nap.
H-K-Sz-Cs-P-Sz-V
Kötőjelek az éjszakák és +1 a hétfő és vasárnap között. Szerintem nem bonyolult
"Nem tudom, hogy a nagy Levinnek miért csak vasárnap délig tart egy hét, hétfő nulla órától. És ha 23:59:59-et írt volna, akkor is lecsalt volna egy másodpercet!"
Ez egy határozottan jogos észrevétel. Meg nem tudnám mondani, miért írtam a 23 helyett 11 órát. Pedig mindig átolvasom, mielőtt elküldöm.
"...akkor is lecsalt volna egy másodpercet!"
Ez igaz, de ebben az (óra) formátumban nem tudom pontosabban megadni (tized, meg századmásodpercekkel lehetne, de egy átlagos óra ilyet nem mutat), a 00:00 az meg már a következő napoz tartozik.
Kedves nagy Levin, én ilyenkor szemérmetlenül szoktam 24:00:00-át írni, még a gyerekek furfangos matekfeladatainak megoldása során is. Hogy ilyen formátum nincs a kijelzőn? Kit érdekel, ha mindenki érti, és az időtartam is másodpercre megvan.
[Bő negyven éve ugyanis a szenzációs matektanárom azt mondta az ilyenre, amit csináltál, hogy "rácsos probléma". Amikor először mondta, csak néztünk rá, és nem értettük. Arckifejezésünket látva megesett rajtunk a szíve és kifejtette: - Sikkasztottál. Le fognak csukni érte, és rács mögé kerülsz! Na, azóta inkább formai hibát vétek, mintsem rácsos problémát csináljak :-) ]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!