Bármilyen műanyagból készült csomagolást hagyok az autóban: pet palack, milka csokis papír, fogselyem simítózáras zacskója, gumicukros zacskó. Az vagy kilyukad vagy pedig apró pici darabokra esik 1-2 nap alatt. Mi lehet ennek az oka?
A PET-palackok napállóak, tehát nem igaz az amit írsz. Esetleg a kupakokkal lehet a probléma, melyek lebomló polietilénből vannak. Ételt pedig polipropilén edényekben tarthatsz, melyek bírják a vízforralást is.
Mindkét műanyag hőálló, ezért magát az autó belterét is jórészt ezekből készítik. A textilek poliészterszálakból, az időjárásnak közvetlenül kitett kültéri elemek, pl. a díszlökhárító és a díszrács nagyon gyakran polipropilénből készülnek.
Az élelmiszarcsomagolások nagy részét lebomló műanyagokból készítik, ezért a Milka csoki fóliára és hasonlókra ez lesz a megoldás.
A nyomásálló PET-palackokat még nem barmolták el - szerencsére. Autóban sohase tárolunk napokig élelmiszert, mert még a húskonzerveknek, tejporoknak, levesporoknak, stb. is megártanak a szélsőséges napi hőciklusok.
Szerintem az ezotéria rovatban. Ez valami X akta lehet.
Nekem még soha semmi ilyen nem történt. Egy kis víz sokszor van nálam. Néha ottfelejtem az autóban a flakont és semmi baja nem lesz. Mint ahogy szinte mindig van szélvédőmosó tartalékban, annak is műanyag a flakonja, szintén semmi baja. Csokit, kekszet, cukrot is fejeltettem már bent pár napra, semmi baja nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!