Az online kitölthető mensa iq teszt mennyire ad pontost eredményt?
Középiskolásként kitöltöttem, és 119 lett. 5 évvel később pedig 121. Ekkor már túl voltam egy mérnök infós diplomán, és pont az ott tapasztaltak miatt kételkedem, hogy valós eredményeket ad ez a teszt.
Sokszor nehezemre esett megérteni a különböző matematikai összefüggéseket. A programozásban is voltak gondok, rengetegszer neki kellett ugrani egy-egy nehezebb résznek. Úgy vettem észre, hogy a szaktársak könnyebben vették az akadályt. Csúsztam is egy félévet.
Pont, hogy a programozásnál lenne nagyon jó ez az algoritmikus/minta felismerős gondolkodás, ami teszten is tapasztalható.
A mindennapi életben se érzem magam hű de okosnak, inkább csak átlagosnak.
Ez az online teszt arra jó, hogy becsalogassa az embereket kitölteni a rendeset?
szerintem elég pontos eredményt ad. az, hogy ezekből milyen következtetéseket lehet leszűrni a szakmai sikerességedre vonatkozóan, már egy másik kérdés.
a tanulás egy összetett folyamat, amit nagyban befolyásolnak a módszereid, gondolkodási sémáid, pszichés gátjaid, stb.
az IQ kábé annyit jelez a mérnöki pályán várható sikereidről, mint mondjuk a testmagasságod a kosárlabdás esélyeidről: átlag alatt nyilván nem számíthatsz túl sok babérra, de átlag felett is ezernyi tényezőn múlik, hogy mik fognak könnyen menni és mik jelentenek majd nehézséget.
A pontos intelligencia mérése szinte lehetetlen, nagyjából 5 évente változik az IQ fogalma, de a nap végén a problémamegoldó-készségre térnek vissza más szemszögből, és ország és ország között is különböző módon mérik, mert nincs egy olyan mérési mód ami megállja a helyét mindenhol.
Az IQ-val nonstop foglalkozni és komolyan venni lényegében proli pénisz méregetés. A Mensa HungarIQa ingyenes tesztje alapján 140-es az IQ-m, amit kétlek, egyszerűen jó vagyok a mintafelismerésben, ami alapján méri az ingyenes teszt az intelligenciát. Maximum 110-et adnék magamnak, de azt is csak az egóm miatt.
Ehelyett foglalkozz valami fontosabbal az életben, nem leszel se több, se kevesebb, mert a Mensa porosodó raktárában egy polccal odébb vagy, mint Gipsz Jakab.
Tízes éveim végén rengeteg IQ tesztet kellett csinálnom.
Két féle eredmény volt:
Egy ponttal maradtál le a zseni szintről
Egy ponttal kevesebb és fogyatékos aj számítasz.
Ezek "valami klinikai tesztek voltak", de szerintem a tesztekről is mond valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!