1800 as 1900 as évekbeli templomépítésről vannak hiteles fényképek?
10.
Hát ez modernebb stílusú már!
Nem erre gondoltam!
De ha ilyen sokat és vagy ilyen könnyen találsz a googlen akkor nem lesz probléma még egy párat keresni!

13.
Viccelsz?
1861-ben már színes kép is volt!
10,12 troll (ugyanaz)
Ha olyan könnyű a googlen keresni akkor miért nem megy?

Kérdező - 1861-ben csak portrékat meg egyéb rendkívül jelentős (fizetős) témákat fotóztak, melyhez közvetlen napfény is kellett.
Nem fotóztak terepen mindenféle másodlagos témát, mert oda megfelelő időben ki kellett vonulnia a szakembernek cuccostul, ami akkor még elég sok pénzbe került.
15.
Szóval azt mondod ha elkezdek keresni más épületekről sem lesz fotó?

A te modoroddal van baj, meg azzal, hogy annyira suttyó vagy, hogy ezt a figyelmeztetés ellenére sem fogod fel.
1855-ös képet találtam pár perces keresés után a kölni dómról, fel van állványozva, teteje még nincs, a legmagasabb pontján a daru gémje emelkedik.
Részletes, szép fotó, keresd meg, ha tényleg érdekel.
19.
Ja! És ha lett volna annyi eszed utána néztél volna, hogy a kölni dómnak csakis a rekonstrukciója volt 1855-ben nem az építése!
Egyenlőre várok képet !

"1719. szeptember 24-én kezdtek hozzá a Kistemplom ma is álló falainak megépítéséhez"
Régi képek felhajtásásnál érdemes figyelembe venni a fényképezés kezdeti dátumait. Daguerre 1839-ben jelentett be találmányát, tehet ennél korábbi fotókat keresni tisztán elviekben is időpocséklás (a korábbi kísérleteket mai értelemben nem igazán lehet fotónak nevezni) Az 1840-es években már létezett a studiófotográfia, elsősorban a portrék hasítottak. 1850-70-ben már járták a világot a vándorfotográfusok, akik sátorban kialakított sötétkamrában dolgoztak. Ezen időszakban már rengeteg "terepi" kép született. És az 1880-as évektől létezik szalagos film, ami a tömegek felé is kinyitotta a fotografálást. (és a fotografálás mindig költséges volt)
És van még 1-2 apróság: a régi üveglemezek nem szükségszerűen élték túl az elmúlt 150 évet, nem csoda, hogy időnként a hírekbe is bekerül 1-1 megkerült régi anyag. És rengeteg van magán vagy intézményi tárolás alatt, amik lehet, hogy soha nem kerülnek a nyilvánosság elé. (poén: a vállalatunknak van kb. 25-30 ezer régi fotója 1932-től kezdve és pillanatnyilag szinte biztos, hogy nem lesznek nyilvánosak)
Szóval marad a kitartó és szorgos keresgélés :)
"A gótikus épületet 1248. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén kezdték építeni "
Sok sikert a kölni dóm építésésének fotóihoz...
21.
Hát igen!
Nem is értem hogy jött ide a 18-as (22-es)Kölni dómja!
Ez tehát ki van esve!
Magyarul még senki nem bizonyított semmit!
Hajrá
Rentgeteg kép van érdekes módon épületekről, utcarészekről, vannak templomokról is de kizárólag kész állapotban.
Építésről viszont egy se!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!