Az melyik abc ami hasonlít a nato abc-re de nem az? Mondok példát: O - Ocean U - Union K - King
Rengeteg különböző fonetikai ABC létezett régen, hisz nem volt egységes, mindenki mást használt. És létezik manapság is, persze jóval kevesebb, mert sokkal kézenfekvőbb a NATO ABC-t használni, de azért akad kivétel.
Ezek a példák is több különböző ABC-ben megjelennek, egy amit hirtelen találtam, amiben mindhárom jelen van, az a Western Union távközlési társaság 1918-as szabványa (1932-ig), illetve az amerikai közbiztonsági hivatal 1967-os szabványa (1974-ig).
[link] enwp.org/NATO_phonetic_alphabet#Tables_2
És ha az oldal alján a "See also"-ra kattintunk:
[link] enwp.org/Spelling_alphabet
Végül itt Ctrl+F-fel találsz egy csomót, ami ezeket használta.
(Amúgy engem az is zavar, hogy fonetikai ábécének hívják, mikor pont az a lényege, hogy a kiejtés lehetőleg ne kavarjon be a betűk felismerhetőségébe, meg az is, hogy a NATO-hoz kötik, mikor az sem egészen stimmel. Ezek a rádió- és telefonkommunikációban használt betűző ábécék. De lehet, hogy csak nekem hangzik teljesen logikátlannak, hogy fonetikai…)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!