Mágnes golyó készítés, fém golyókból, neonídium mágnes segítségével. Lehetséges?
Sziasztok, nem tudom ki mennyire tudja, de lehet kapni ezeket a 2-3mmes kis magneseket (fidget magnet balls néven), ezeknek az árát egy az sokallom, kettő, olyan kérdés is megfogalmazódott bennem, hogy ezeket én otthon le tudom e "gyártani".
Van egy 250kg tartoerővel rendelkező neonídium horgász mágnesem, és arra gondoltam, hogy rendelek ilyen pici fém golyókat, ratapasztom, és esetleg "be tudja magnesezni"? Bocsánat a laikus kerdesert
Köszi mindenkinek aki válaszol
(nem feltétlen játékra kellene, nálunk a képeket a hűtőn is ilyenek tartják.
Köszi mégegyszer
Ui: esetleg csapágy golyók?
A golyo nem tul jo otlet mert csak kis feluleten erintkezik. Hasznalj pl. alatetet, vagy hasonlo lapos dolgot.
Amugy igen, a vasbol, acelbol keszult dolgok felmagnesezodnek, nekem igy lett magneses PH00-s csavarhuzom pedig gyarilag nem volt az. Egy hetre raraktam egy kb. 10mm-es neodimium magnest, et voila', magneses lett.
Az egyszerű acélok remanenciája olyan alacsony, hogy ezt nem éri meg csinálni.
Az egyetlen gyakorlati alkalmazási terület a csavarhúzó bemágnesezése, mely folyamat néhány tizedmásodperc alatt teljesen végbemegy, és az eredmény hetekig is jól kitarthat.
Nem kell mindig a luxusra hajtani! Szerényebb igények esetén lehet használni olcsó ferritmágneseket is, melyeket ingyen is lehet bontani a sok kidobált hulladékból. A mikrosütők magnetronjaiba különösen jó minőségű példányokat szoktak rakni, de a hangszórómágnesekkel is "Dunát lehet rekeszteni", annyit kihajigál belőlük a sok pazarló és öntudatlan emberszabású létforma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!