Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Előreláthatólag meddig fog...

Előreláthatólag meddig fog még tartani ez a trágya meleg?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várnám, akik jobban értenek a modell-elemzéshez, időkép stb vicc oldalt én is meg tudom nézni.

Ja, és a "nem is volt még nyááár" típusú hozzászólások nem érdekelnek, de biztos lesz pár csökkent értelmű aki így is leírja...

2023. aug. 20. 08:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

9-es Válaszoló, teljesen igazad van. Nem is értem mit gondoltam. Én megszállottan foglalkozom a kertészkedéssel, díszkertekkel, kertépítéssel, fújom a dísznövények botanikai neveit, igényeit, tulajdonságait, de nem vagyok kertész (még). Így értem azt, amikor valamire azt írom több mint hobbi, de nem ez a faglalkozása valakinek. Amolyan magán-meteorológus típustól vártam valami választ.

Én is meg tudom nézni a külföldi oldalak diagrammjait, de mégsem értek hozzá annyira, hogy bárkinek merjek időjárást elemezni, jósolni, inkább kérdezek, gondoltam ez csak nem baj. Tegnap, ahogy írtam is, látok a hét végefelé hidegfrontot én péntek-szombatra néztem, akár 10 fokos lehűléssel. Na nem kellett sokat várnom, mert rá pár órára hozták a magyar meteorológiai oldalak is a hírt, hogy bizony, akkortájt érkezhet a felfrissülés. Nekem csak ennyire volt szükségem, hogy valaki nagyobb bizonyossággal merje ezt kijelenteni, mint én. Nem akarok még hideget, várom a kellemes meleg túrázós, kirándulós időjárású őszt, de bizonyos tevékenység miatt most fontos nekem, hogy mikor leszünk valamivel 30 alatt, és úgy tűnik 1 hét múlva már igen.

10-es válaszoló: Nem sok minden van az életben, amire 100%-ig azt merem állítani, hogy sosem fogom megtenni, de amit Te leírtál, na olyan kérdést én soha az életben nem fogok feltenni. :D 3 évszak van, amit úgy ahogy van mindennel együtt imádok, és soha egy panaszom nincs rá, csak a nyár, és a rekkenő hőség (nekem 30 felett már az), amit nem várok.

2023. aug. 21. 09:48
 12/19 anonim ***** válasza:
35%
Akkor jó a trágya, ha meleg.
2023. aug. 21. 19:41
 13/19 anonim válasza:
100%
Hétfőig :(
2023. aug. 26. 01:37
 14/19 A kérdező kommentje:
13 Igen, most már én is tudom. :)
2023. aug. 26. 06:39
 15/19 anonim ***** válasza:
65%

Ez a jelenség, ami ez alatt a kérdés alatt is van. :(

Tizenévesen lett internetem, auti-spektrumon tuti fent vagyok, egyik tünet, hogy műszaki-tudományosabb dolgok érdekelnek, nőként (az emberekhez meg nem értek).

Elkezdtem bújni a fórumokat, talán a gyk-t is (akkor már létezett), ahol hobbisták, vagy olyan elhivatott szakemberek, akik a szabadidejükben is ezzel foglalkoztak - írkáltak.

Nagyon érdekes dolgokat, komkrétan a fórumokból lehetett tanulni.

Az angol nyelvű Quora-ból is lehet tanulni.

Ehhez képest ma, itt mi megy?!??

Hogy képzeled, hogy kérdezni mertél? Mé' érdekel ez téged? Nem mindegy ez neked?

Egyébként nekem már 26-27 foktól hőség van, olyannyira, hogy a szervezetem (és az agyam is) kb különbséget se tesz ezek között.

Az óceáni éghajlat való nekem leginkább, vagy Skandinávia, vagy esetleg valami más észak felé.

2023. aug. 26. 08:10
 16/19 anonim ***** válasza:
25%

#15 - tutira autista vagy, és pontosan fordítva gondolkozol, mint ahogy azt állítod! Miért?

Igen is van létjogosultsága azoknak a leszólásoknak, melyekkel a hülye típusú kérdéseket méltatják. Az időjárásos kérdések nagy többsége ebbe a kategóriába tartozik. Az időjárás ugyanis magától olyan-amilyen. Változékony, és néha zavaróan nagy ingadozásai vannak.

Qrvára senkit se érdekel az, hogy valaki kérdést ír ki, melyben naposcsibe módjára sipákolni kezd: "Jajj, most illyen trágya meleg lesz má mindííííg?" "Nyár közepe van novemberi időjárással, - jáj mostmá sose lesz igazi nyár?"

Az értelmes ember tárgyilagos kérdéseket tesz fel, melyeket többnyire egy cél elérése motivál. Akinek nincs életcélja, az keressen magának egyet - ne a gyakori tárhelyét piszkítsa a nyavalygásaival!

:-(

2023. aug. 26. 08:29
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

És akkor mi van, ha a kérdező nyavalygott IS? Miért zavar, nem mindegy?

Amúgy csak én értettem, mit szeretne?

Ha van olyan, aki a bugyuta sorozatoknál, meccsnézésnél sörrel és böfögésnél tovább lát (némileg, de nem olyan sokat túloztam) és érdekli az őt körülvevő világ, és speciel pont hobbi-meteorológus, az írjon arról, milyen következtetésre jutott és hogyan.

Ezt szerette volna.

Én is naiv vagyok még, hogy megnyitottam ezt a kérdést és azt vártam, hogy ilyesmi fejtegetések lesznek benne.

Ehhez képest magyaros kötözködés.

Nem tudom, mit gondolok fordítva, mivel nem vagyok tökéletes (és nem is akarok az lenni), tuti van ilyen, de nem tudom és k nem is érdekel.

2023. aug. 26. 08:42
 18/19 anonim ***** válasza:

#15 írja:

"Tizenévesen lett internetem, auti-spektrumon tuti fent vagyok, egyik tünet, hogy műszaki-tudományosabb dolgok érdekelnek, nőként (az emberekhez meg nem értek)."

#17 nem érti:

"Nem tudom, mit gondolok fordítva, mivel nem vagyok tökéletes (és nem is akarok az lenni), tuti van ilyen, de nem tudom és k nem is érdekel."

Válasz:

Akit a "műszaki-tudományosabb dolgok érdekelnek", az alapból undorodik a meteorológiától, mely a legsekélyesebb szakterületek egyike - ezt környezetfizikusi diplomával írom. A műszaki beállítottságú emberek esetleg a klimatológia iránt képesek érdeklődni, de kétséges hogy ez hosszabb távon kielégítené az alkotási vágyukat.

Az előrejelzési meteorológia mindig is egy lenézett kvázi áltudománynak számított - de utána jött a telemetria és a számítógépes adatfeldolgozás, és egy csapásra 100%-ra megoldódott az előrejelzés a fizikai lehetőségek korlátain belül. Bármilyen abszurd is, a meteorológiai előrejelzés problémáját rádiótechnikusok és informatikai szakemberek oldották meg!

Ami pedig az "emberekhez értést" illeti, kifejezetten az elvtelen empatizmus és konfliktuskerülés nyilvánul meg a válaszodból - mintha csak egy pszichológus vagy egy "nő" nyomta ki volna ezt a szöveget. Amúgy a női életfelfogás pontosan arról szól, hogy nem kell érteniük az embereket, mert nekik "nőből van" valamijük, ezért másoknak kell érteniük az ő gondolataikat. Az értelmetlen csacsogás náluk nem számít bűnnek, és az a hülye, aki ezért visszaszól!

2023. aug. 26. 09:10
 19/19 A kérdező kommentje:
16, a naposcsibéig olvastam, és csak egy hozzáfűzni valóm van. Nem nyomnád el magad a fszba? Aztán majd télen ha jön -5 fok, eszedbe ne jusson nyavalyogni miatta. A fajtád az, aki szerint nincs nyár, ha nincs hetekig 40 fok eső nélkül. Rühellem a fajtádat, és gyanítom nem sok ember kíváncsi rád. Én sem, szóval húzz innen a picsába!
2023. aug. 26. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!