Melyik az igaz? Égtájakat a hagyományos iránytű máshogy mutatja, mint az okostelefonon található. Melyik a helyes?
mennyire máshogy mutatja?
a hagyományos iránytű a mágneses észak-dél felé áll be, amit a pillanatnyi helyzetednek megfelelően korrigálnod kell, hogy a földrajzi északot mutassa. (a legtöbb iránytűn van egy kis jelzés az észak közében, arra kell állítani az iránytűt, hogy földrajzinak megfelelőt olvashass le)
a telefonod valószínűleg eleve magától korrigál, úgyhogy nem is fogja ugyanazt mutatni.
helyesbítek.
"a legtöbb iránytűn van egy kis jelzés az észak közében, arra kell állítani az iránytűt, hogy földrajzinak megfelelőt olvashass le"
az országon belül készült, de egyébként gagyi iránytűkön szokott lenni.
a kínai gagyin nincs, mert nem tudják, hogy hova szállítanak és ezért nem tudják hova kellene rakni, a profikon meg nincs, mert akik azt használják, azok tudják.
Magyarországon egyébként kb. 5 fok a különbség a mágneses és a földrajzi észak között.
Nagyon köszönöm.
Most nincs nálam az az iránytű. Egy rokonomnak van iránytűje és pár hete megkértem, hogy rajzolja fel a szobámban a laminált padlóra az égtájakat az iránytűje alapján.
Tegnap viszont beüzemeltem az okostelefonon az iránytűt, így vettem észre az eltérést, de szerintem még ezt is kellene állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!