Mire asszociálsz erről a képről?
Én a szekrényekre asszociálok
De ez szubjektív
5:
Objektofíliás tetszik lenni?
Agrár szakemberként tudom ki az illető, követem. A jelen politika szerint az akácméz hungarikum, annak ellenére, hogy az akác biológiailag egy erőszakos invazív fajnak számít hazánkban. A méz és a jó minőségű tüzekőértéke miatt került egy ilyen védett statuszba. A miniszter úr ezt próbálja promitálni ezzel a nem túl jó képlel...
Én nagyon ellenzem. Ha nem terjedne invazív módon szabadon a természetben, kiszorítva az őshonos fajokat, akkor nem lenne az akáccal semmi gond. Viszont az akác nem ilyen sajnos.
Így nem tudok egyetérteni a miniszter úr akác reklámozásával. Az akácosokat ki kell irtani, és helyre kell állítani a helyi élővilágot (már amennyire erre lehetőség van.. mert ugye ennünk is kell).
Vagy olyan akácosokat kell telepíteni, ami nem képes a természetes szaporodásra, de megőrzi az említett előnyös tulajdonságokat.
Pl a császárfa már elvileg így került hazánkba, steril egyedekként, de ez se jött be. Sok fa képes termő magokat hozni, így ez is invazív irtandó lett biológiai értelemben. A valóságot meg látjuk, hogy mindenkinülteti őket, mint ha kötelező lenne... szóval az én véleményem továbbra is a 100%-os terminálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!