Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan számítsam ki? milyen...

Hogyan számítsam ki? milyen képlettel?

Figyelt kérdés
adott 1 trapéz amelynek hosszabbik oldala 7cm. és a 2 alapon fekvő szöge60°.szárai 4cm-ek hány cm a rövidebbik alap
2010. okt. 10. 15:51
 1/5 anonim ***** válasza:

c = rövidebbik oldal; a = hosszabbik oldal (7); b = a két szár; α = 60°.

(a-c) / 2 = cos α * b

(7-c) / 2 = cos 60° * 4

(7-c) / 2 = 0,5 * 4

(7-c) / 2 = 2

7 - c = 4

3 = c

Szóval a rövidebbik oldal 3 centi...

2010. okt. 10. 16:19
 2/5 anonim ***** válasza:
3cm. A hosszabbik oldal két végére egyenlőoldalú háromszög írható.ennek az oldala 4cm a magasságvonal felezi a háromszögek alapját 2-2cm-en ennyivel kevesebb a rövidebb oldal mivel a magasság vonalak a rövideb oldal két végét érintik.
2010. okt. 10. 16:28
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Érdekes ma a diákok 90%-a mindjár képleteket állít fel holott fejszámolással logikai alapon is le lehet vezetni sok feladatot. Mi van ha nincs szögfüggvénytáblázat?
2010. okt. 10. 16:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs függvénytáblázat, van számológép, de mondjuk egy középiskolásnak nevezetes szögek szinusza, koszinusza fejből kéne hogy menjen... Bár nem tudom hogy a kérdező milyen idős, és hogy mihez kell neki a megoldás, de tőlünk ezt így várták el, ahogy első válaszként megadtam... Amúgy tényleg egyszerűbb kilogikázni. De ha van valami, ami már rutinból megy, akkor szerintem inkább azzal kell nekilátni, mint elkezdeni gondolkodni, mert minél többet gondolkodunk, annál nagyobb a hiba esélye :D
2010. okt. 10. 16:39
 5/5 anonim ***** válasza:

"mert minél többet gondolkodunk, annál nagyobb a hiba esélye :D"

A 4cm szárú két 60fok annyira egyértelművé tette a megoldást ebben az esetben. Én speciel 70 éves vagyok.

Amiért dühös vagyok a túlságos képlet és számításalkalmazás miatt az a kémia ahol túlmentek sokkal a normál számoláson és emiatt elemi ismeretek amiket anyagokról betéve tudni kellene azt nem tudnak.

2010. okt. 10. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!