Ha a vezeték nélküli internet fénysebességű akárcsak az optikai, akkor miért nem az van mindenhol? Miért ajánlják még mindig a kábeles megoldást?
Az adatàtvitel sebessège függ a jel ferkvenciàjàtól.
Ha nagyon alacsony a frekvencia, nem tudod gyorsan váltogatni a jelet pl rádiójel.
Ha nagyon magas a frekvencia, akkor szóródik, vagy elnyelődik minden vackon. Ezért van az, hogy az FM rádióknak elég egy két torony az 5g nek viszont minden sarokra kell egy antenna.
Egy optikai kábelen viszont le tudsz küldeni egyészen nagy frekvenciájú jeleket is, beveszi a kanyarokar a kábellel.
Amúgy az elekrtomos jelek is fénysebességgel terjednek az elektromos vezetékben. Azt nem tudom, hogy miért jobb az optikai, mint az elektromos kábel.
Ha jól tudom az adatveszteség és miatt. Egy elektromos drótban sokkal nagyobb a veszteség. Optikai kábelekben a fény szinte veszteség nélkül továbbítható nagy távolságokra is, míg pl. áram esetén a távolsággal nö a veszteség mértéke. Emellett szerintem a vezetékekben/körül a kialakuló mágneses eröterek is befolyásolják valamennyire a dolgot. Valahogy a fénnyel egyszerre több infót is lehet küldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!