Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tud egy 18 méteres...

Hogyan tud egy 18 méteres fenyőfa ellen állni 120km széllökésnek?

Figyelt kérdés
2023. febr. 4. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Olyan mélyen futnak a gyökerei, mint amilyen magas.

Viszont, ha korhadtak az ágai, vagy a törzse valahol,

akkor simán kicsavarhatja az orkánszerű szél.

2023. febr. 4. 14:01
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Erős a törzse, ezért használják az emberek konstrukciós anyagnak. Az a sok millió éves evolúció azért tud valamit!
2023. febr. 4. 14:07
 3/7 anonim válasza:
20%

sehogy

[link]

2023. febr. 4. 14:13
 4/7 anonim ***** válasza:
63%
Ki ez a fogyatékos ordítozó idióta?
2023. febr. 4. 14:43
 5/7 anonim válasza:
67%
1/4 akkor nézz utána mert nem így van. A fenyöféléknek nincs mélyen a gyökerük. A gyökérzet a föld felszinén terül szét, s pontosan olyan szélleségben mint a fa koronályának a kerülete, s nem a mint a magassága. Ezért nem hiszem, hogy egy 120 km-es szélt vagy vihart kibír.
2023. febr. 11. 09:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Az evolúció folytán alkalmazkodott. Ha nem alkalmazkodik, már kipusztult volna.

A másik, hogy a nagy többségük nem magányosan áll. Az erdőben nagy tömegben védik egymást.

De magányosan sem olyan nagyon gyenge. A kertünkben sok növény van, köztük 3 magas (15m feletti) fenyőfa, és két kb. 10 m-es

ciprus. A pár nappal ezelőtti nagy szélben az egyik fenyőnek letört egy karvastagságú ága, és az egyik ciprusnak elszakadt egy gyökere a szél felöli oldalon és kb. a függőlegestől 20 fokot megdőlt. Az autóból kivett vontatókötéllel visszahúztam, így marad egy darabig, talán hoz új gyökeret. Én meg veszek másik vontatókötelet, mert egy-két év is kell, mire az új gyökér kellően megerősödik.

2023. febr. 13. 19:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Elgondolkodtam, és az előbbi hozzászólásomhoz hozzá kell tegyem, hogy én lehetek a ludas a ciprus gyökerének az elszakadásában. Szorosan mellette kinőtt egy mályva,amit tavaly tavasszal átültettem. Pont az elszakadt gyökér közelében kellett ásnom. Lehet, hogy megsértettem.
2023. febr. 13. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!