Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A kép mögé nézés tanítható?

A kép mögé nézés tanítható?

Figyelt kérdés

Volt egy kérdés ahova válaszoltam, amikor pont bejött hugom és látta hogy egy képet nézek.:

[link]

Azt kerdezi mit nezek ezen? Mondom a lovat. Kep moge szerett volna nezni, de nem tud.

Vagy esetleg ezt nem sok ember tudja? Szerintem nagyon jo dolog, igy puszta szemmel 3D-ben nézni a képekeket, vannak egesz erdekesek is.

2010. okt. 3. 23:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Tanítható persze, de kb három perc, csupán rá kell vezetni az embert, hogy ne fókuszáljon. Erre a legegyszerűbb módszer, ha a kezedben van a lap. Elrakod tőle messze, hogy nézzen rá, majd közelebb viszed a képet, és közben az illetőnek nem szabad fókuszálni. Hirtelen összeáll a kép :) Aki egyszer rájött, hogy lazíthatja el a szemizmokat, neki már menni fog onnantól.

Amúgy ezek a képek már meglehetősen régi találmányok, de szeretem őket én is :) Van egy stereomaker nevű ingyenes program, azzal mi is csinálhatunk ilyen képeket :)

2010. okt. 3. 23:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

engem évekig szívattak ilyen sztereogramokkal de még soha nem láttam semmit, pedig egészséges a szemem.

biztos tanítható, olvastam róla hogy hogy kéne, de nálam nem működik. :)

2010. okt. 3. 23:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem sikerült soha, de ezen mintha valamit látnék. Jobb oldal felé áll? Tehát a feje a jobb oldalon van?
2010. okt. 3. 23:55
 4/8 A kérdező kommentje:
aha jobbra néz :)
2010. okt. 4. 00:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
háá egész jó! Bakk suliba a puskát ilyenbe kénre rejteni valahogy! Állat lenne!
2010. okt. 4. 00:44
 6/8 anonim válasza:
100%
nekem kicsi korom óta sikerült. anyukámék mindig mondták hogyan kell, próbáltak megtanítani, de nem úgy sikerült ahogy mondták. egyszerűen nem néztem a képet, csak elbambultam és már láttam is. erre szerintem az embernek magától kell ráéreznie, de biztos sokat segít ha elmagyaráznak 1-2 technikát. valamelyik csak beválik
2010. okt. 4. 05:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

a legegyszerűbb ha nézel egy pontot és elkezdesz bambúlni :D

és már látod is

2010. okt. 4. 07:53
 8/8 Feccó27 ***** válasza:

Sziasztok!

Mikor először hallottam e képekről, azt hittem egy valós képet fogok látni. Rá kellett jönnö, m mikor sikerült végre ráfókuszálnom, hogy csak egy textúrikus ábra, olyan mintha egy fúra mintájú textilbe csomagolnák a megjelenítésre szánt alakzatokat.

Próbáld meg így körül írni a Húgodnak - lehet, hogy ő is egy igazi képet vár.

2010. okt. 6. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!