Az elemeknek miért van az a jellegzetes erős szaguk? Mi olyan összetevő van bennük, ami miatt ilyen fura szúrós szaguk van?
Figyelt kérdés
2022. dec. 20. 13:20
1/14 anonim válasza:
Milyen elemeknek? Én nem éreztem soha ilyent vagy negyven éve. A gyermektorom elemeinek volt szaga, de nem elviselhetetlen.
2/14 anonim válasza:
Ha jól emlékszem az R jelölésű elemekben egy ammónia alapú elektrolit van.
De így hirtelen én sem tudom, milyen szagra gondolsz.
3/14 A kérdező kommentje:
Például amikor kifolynak az elemek, akkor miért van ez a szúrós szaguk? Akkor szoktam ezt érezni.
2022. dec. 20. 14:53
4/14 anonim válasza:
Ammóniagáz okozza a kérdéses szagot.
A cink-szén (cink-réz, stb.) típusú celláknak a szalmiáksó (Ammónium-klorid) alapú elektrolitjából képződik.
5/14 anonim válasza:
4. Létezik még ilyen? Mint írtam az elsőben, gyermekkoromban volt egy enyhe szaguk, pont amiatt, amit te is írsz. A féltartós és tartós elemek, akkuk nem is folynak ki, és szaguk sincs.
6/14 anonim válasza:
#5 (15:31) Az "LR" kategóriás elemek is szét tudnak rohadni idővel, és bár strukturálisan fejlettebbek, akkor is vegyileg cink-szén elemeknek számítanak.
7/14 anonim válasza:
15:31
A normálisabb elemek az LR fajtából valók, sokkal nehezbben lyukadnak ki, és nem is ammónia elktrolit, hanem szagtalan nátrium-hidroxid eletrilit van bennük.
De az R is kapható, általában azt teszik a készülékbe, ha a gyártó elemmel értékesít.
8/14 anonim válasza:
9/14 anonim válasza:
#7 A mezei "R" típusok már nagyon kikoptak a lítiumcellás világunkban. Éppenhogy azzal jött divatba az elemes értékesítés, hogy már nem csináltak fillérbaxást a gyakorlatilag azonos árban gyártható, de sokkal tartósabb "LR" cellák osztogatásából.
10/14 NTBS válasza:
A régi elemeknél volt ilyen. Ma ez nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!