Amerikában simán van nemváltó műtét 21 éves kor előtt. Életkor váltás miért nincsen?
Én csak szegény nyomozókat sajnálom
Képzeld el hogy egy kigyúrt 50 éves pasi a gyilkos, megtalálják a DNS-ét, de a rendszer szerint egy 12 éves kislány.
Elképzelhetetlen hogy egy 12 éves kislány megölt egy másik férfit és elvonszolta egy erdőbe szóval ő egyből kilőve:D
Ez mekkora ötlet!
Mostantól követeljük, hogy annyi évesek legyünk, amennyinek érezzük magunkat, nekünk is vannak jogaink!
@3
Na jó, de ha én csak 11 évesnek érzem magam, és este ágyba bújunk a feleségemmel, akkor az pedofília?
12:11 De mennyire!
(és nem, semmiképp sem fogadom el a pedofíliát, bűnös mocsoknak tartom, de a poén tetszik)
A nemet részben a kromoszómák határozzák meg – ez ma nem megváltoztatható –, részben meg a nemi szervek és egyéb nemi jellegek, amiket viszont meg lehet változtatni. Az életkor meg egy objektív adat, amit jellegénél fogva nem lehet megváltoztatni. Az, hogy min lehet változtatni és min nem, az nem attól függ, hogy min szeretne valaki változtatni. Az életkor akkor sem megváltoztatható, ha valaki nagyon szeretné, és nagyon más korúnak képzeli magát, mint amilyen valójában.
Szóval ez ennyire egyszerű. Az életkort nem lehet megváltoztatni – azon túl, hogy folyamatosan növekszik –, azt, hogy mi van a lábad között, azt meg igen. Ez a különbség.
- Attól senki nem lesz fiatalabb, hogy fiatalabbnak érzi magát.
- A megváltoztatott születési idővel az összes hivatalos iratban hamis adatok szerepelnének.
- Képzeljük el, hogy egy 70 éves ember 50 évesre változtatja a korát. Tegyük fel, hogy emberünknek született egy lánya, amikor 18 éves volt. Így jog szerint fiatalabb lenne, mint a saját lánya.
Az a baj, hogy ha minden individualista agymenésnek teret adnánk, az a társadalom kaotikussá válását eredményezné idővel, aztán a helyzet rendezéséhez elengedhetetlen lenne az egyéni jogok drasztikus megnyirbálása.
@9:
Én értem. Emberünk rátalált erre a videóra:
http://www.youtube.com/watch?v=gkONHNXGfaM&t=2m13s
és annyira megtetszett neki, hogy úgy gondolta, újramelegíti ezt a gondolatot a saját kemencéjében és feltálalja nekünk fogyasztásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!