Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A ,,The Great" c. sorozat...

A ,,The Great" c. sorozat történelmileg mennyire hiteles?

Figyelt kérdés

Még nem kezdtem el, de láttam jeleneteket és azok alapján inkább tűnik valami vígjáték szerűségnek némi feminizmussal megáldva. Meg láttam benne egy feketét is ami szintén nem túl realisztikus számomra a Cári oroszországban :D

Szóvan van itt olyan aki szereti a törit és tudna róla mondani valamit?

2022. nov. 27. 23:58
 1/4 UlfOrmson ***** válasza:
100%

Ha érdekel a 18. századi orosz történelem, akkor ne ebből informálodj, mert ahogy az alcím is mondja, amez egy többé-kevésbé igaz történet. Ettől függetlenül szeribtem egy vállalható sorozat (kevésbé húztak fel benne a történelmi pontatlanságok, mint a Vikings esetén). A The Great inkább vígjáték, mint történelmi sorozat, de annak nem rossz.

A cári udvar fekete tagjai annyira nem légből kapott elképzelés, hiszen Puskin nagyapja is egy etióp volt (a cári seregben ezredes lett ha jól emlékszem).

2022. nov. 28. 06:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Katalin cárnéról több történelmi film is készült, sorozat is.

Ez egy szabad szájú, poénos változat, a valós történelmi háttérrel, de helyenként erősen eltúlozva.

Jellegileg kissé hasonlít a Folytassa Cleó című filmre, bár annyira nem jó azért, meg a sorozat nyilván részletesebb, mint egyetlen film és bőven vannak benne kitalált jelenetek, de a valós történelmi hátteret figurázzák ki, szórakoztató módon.

2022. nov. 28. 06:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"...történelmileg mennyire hiteles?"

Kevéssé.

2022. nov. 28. 08:31
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem az.
2022. nov. 29. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!