Ha visszamennék az időben egy olyan filmnek a példányával ami akkor még nem jelent meg és eladnám akkor az illegális lenne?
Nincs szükség semmilyen új törvényre. Ha a film a te tulajdonod, akkor természetesen eladhatod, azonban más tulajdonát eladni továbbra sem lehet, időutazás ide vagy oda. Számos esetben megtörtént már, hogy a film bemutatója előtt felkerült a hálóra, lett is belőle ejnye-bejnye...
Egyébként sokkal egyszerűbb mondjuk visszamenni 10 évet az időben és szabadalmaztatni mondjuk az mRNS vakcina előállítást.
"ami a bűncselekmény elkövetésének időpontjában még nem is létezett?"
Ha időutazással követed el a bűntényt, akkor az ilyesmi igencsak érvényét veszti. Nyilván alapvető lenne az ítélethozatalban, honnan származol.
Az időutazás egyelőre csak sci-fi téma, amíg nem válik valósággá, kár ilyen dolgok miatt aggódni.
Én soha sem értettem ezt a nagy időutazás rajongást. Először is azért, mert rengeteg a kérdés:
- Milyen eszközre van szükségünk az időutazáshoz? Mennyi energiát igényel?
- Egy időutazó csak megfigyelni képes azt múltat/jövőt, ahová elutazik, vagy tevékenyen alakíthat is azon az időn?
- Ha változtathat az időn, akkor miért/hogy?
- Az idő lineáris-e vagy sem? Ha visszautazok a múltba, és megölöm a saját nagyapámat, akkor átkerülök egy olyan párhuzamos világba, ahol a nagyapám meghalt ahol születtem, vagy én is eltűnök?
- Ha minden egyes idő módosítással egy mások párhuzamba kerülök, akkor ha visszamegyek pl. tegnapra, és mit tudom én letépek egy levelet az egyik fáról, akkor hogy jöhetek vissza a saját párhuzamomba? Ha ott maradok, akkor ott kéne lenne belőlem egy második példány is. Mi történik, ha találkozom ezzel a példánnyal?
.....
Mindig azt vallottam, hogy ha léteznek is időutazók/létezik is az időutazás, az csak akkor és csak is akkor utazhat a múltba, hogy megtegyen valamit, ha arra a tevékenységre van valami bizonyíték. Azaz, ha holnap beállít hozzám egy 20 évvel idősebb én, aki elmondja nekem, hogy húzzak meg egy csajt, mert a közös leszármazottunk nagy uralkodó lesz vagy valami, akkor 20év múlva mindenképpen el kell jönnöm a múltba, hogy meghúzzam azt a csajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!