Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lenne ha folyamatosan...

Mi lenne ha folyamatosan lefelé ásnánk?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez nem valósítható meg,mert ott a magma meg az stb...De ha mégis meglehetne csinálni akkor hogy lyukadnánk ki a túloldalt ? lebegnék vagy mi ? (am komoly kérdés)
2010. szept. 29. 14:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

Ha esetleg valami szupercsővel, ami átvezet a Föld összes belső rétegén úgy, hogy nem égsz el benne és kapsz levegőt meg lehetne oldani az átvezető alagút kérdését, akkor valószínűleg kb. a közepéig zuhannál, majd lendületből továbbmennél, de a másik oldalig nem biztos, hogy elmennél, tehát újra visszazuhannál és jojóznál. Ha sikerülne pont a közepén megállnod szerintem akkor is valamerre húzna a gravitáció, a föld közepe nem szilárd, a mozgással a tömegközéppont is változik.

Ha valami ilyesmit valaha meg is képesek valósítani majd sokszáz-ezer év múlva, akkor úgyis sajátmeghajtású járművel mennek majd át amivel nem állnak meg a középpontban.

Ha egyáltalán lesz ilyen és nem találják fel előbb a teleportálást :)

2010. szept. 29. 17:09
 12/24 anonim ***** válasza:

elvileg a pokol a föld belsejében van(azért forró magma).

szóval azt is megjárnád

2010. szept. 29. 17:21
 13/24 anonim ***** válasza:
17:09esnek írom,hogy akkor se tudna jojózni,mert a nyomásba meghalna szerintem...mivel odavonzza a gravitáció a levegőt is,így ott összesűrűsődne,sőt ha nem a nyomás ölné meg,akkor a szénmonoxid,ami nehezebb az oxigénnél
2010. szept. 29. 18:02
 14/24 anonim ***** válasza:
78%

Épp ezért írtam, hogy akkor lehetne megvalósítani, ha feltalálnának valami csodaalagutat ahol az életkörülmények megfelelőek maradnak.

A mélytengerekben is gond van a nyomáskülönbséggel (sőt, ha hegyre mész akkor is érzed), így muszáj lenne "utazókapszulákban" menni, amiben mesterségesen tartják az ember számára kibírható nyomást-egyebeket.

2010. szept. 29. 19:06
 15/24 anonim ***** válasza:

Többször volt már a kérdés - szoktál olvasni?

Amúgy a közepén igen, tényleg lebegnél. Leszámítva azt a milliárd tonnát, ami nyomna, meg azt, hogy a Föld kering a Nap körül, tehát valamilyen irányba csak húzna egy kis erő... de talán lehetne olyan pontot találni pár km-rel odébb, ahol tényleg nyugalomban vagy.

2010. szept. 29. 22:17
 16/24 anonim ***** válasza:

Na, akkor tisztázzuk. A gravitáció nem azért hat lefelé, mert arra van a föld középpontja. Azért hat lefelé, mert arra van a legtöbb anyag, és mivel jóóóval nagyobb tömeg, ezért vonz minket. Ugyanúgy vonz minket a nap és a hold is, csak éppen távolságuk (illetve a hold esetében) tömegük miatt ezt annyira nem érezzük. De van ránk hatással (csak nézzük meg az árapály jelenséget, milliárd tonna vizet mozgat meg a hold a föld gravitációja ellenében)

Ha lenne egy lyukad, amivel elérnéd a föld közepét, akkor: minél lejjebb, minél mélyebbre jutsz, annál inkább éreznéd minden másik irányból a gravitációt, míg végül a föld középpontjában minden irányból egyenlő gravitáció hatna rád (valószínűleg darabokra szakadnál, bár már jóval előbb). Ha ezt is ki tudnád küszöbölni, akkor igen, egy idő után felfelé ásnál, és kibukkannál a túloldalon :)

2010. szept. 29. 22:33
 17/24 anonim ***** válasza:
Azt még kihagytam: sőt, mi is vonzzuk a földet. Sőt, amikor ugrasz egyet, akkor nem csak a föld "tol" vissza téged, hanem te is elmozdítod a földet :) Más téma, hogy ez az elmozdulás szinte nulla, és csak valamilyen milliomodik hatványon hat, de ettől még áll a dolog :)
2010. szept. 29. 22:35
 18/24 anonim ***** válasza:
Miért szakadnál szét, én csak ezt nem értem.
2010. szept. 30. 09:21
 19/24 anonim ***** válasza:
Mert minden irányból hatna rád a földi gravitáció, és nagy eséllyel ezt nem bírná a test. Képzelt, ahogy minden atomodat egyenlően vonzaná a föld, vagyis minden atomod akarna esni valamilyen irányba (ügye a bal kezed közelebb van a bal oldali tömeghez, még ha csak elhanyagolhatóan is, de ott erősebb a tömegvonzás), szóval szétesnél esélyesen, mert nem hiszem, hogy az emberi szervezet kibírná, hogy minden irányba essen :) Persze az sem kizárt, hogy bírná, fene se tudja.
2010. szept. 30. 10:20
 20/24 anonim ***** válasza:
Gondold végig még egyszer amit mondasz. Tegyük fel, hogy a Föld közepén (tömegközéppontjában) lebegek egy normál nyomású levegő-gömbben. Ekkor hat rám minden irányból gravitáció, de az eredő erő 0. Arrébb minimálisan változik, mert a távolság is minimálisan változik (mondjuk a lábadtól a kisujjadik a távolság legyen 2 méter). Tehát milyen hatalmas erő tépne szét? Minden atomodra hat az az eredő 0 erő, és az mindegy, hogy az eredő kevés kicsi erőből vagy sok nagy erőből áll össze.
2010. szept. 30. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!