Aki skizofrén, és több személyisége van, az mire emlékszik vissza utólag?
Figyelt kérdés
Vegyünk alapul egy személyt, akinek 2 erős személyisége van.
Legyen ez 1 és 2.
Amíg az 1-esben éli életét, majd megjelenik a 2-es, és újra visszatér az 1-hez, akkor az 1-es, az alapszemélyiség mire emlékszik?
Mit csinált, amíg a 2-es szerepben volt?
Vagy nincs ilyen és túlgondolom?
Tudom, ennek is vannak fokozatai, de egy erősebb esetre gondolok most főleg.
2022. nov. 1. 21:18
1/3 anonim válasza:
Egy skizofrénnek nincs több személyisége. Az a disszociatív személyiségzavar.
És nem, jellemzően nem is tud róla, hogy több személyisége van.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy nem tud róla, de akkor mire emlékszik?
Semmire? Ha próbálná felidézni az elmúlt 2-3 órát, akkor kiesne neki? Az se tűnik fel nekik, hogy mondjuk felkel reggel, és lehet, hogy fogmosás után beesteledik, mire visszatér?
2022. nov. 1. 21:23
3/3 anonim válasza:
Ha két személyiség él egy emberben akkor tudnak egymás létezéséről, minél több személyre hullik szét valaki, annál nagyobb az esély, hogy ezek nem tudnak egymás létezéséről, így tehát a betegségükről sem. Még megmagyarázhatatlan kísérője a betegségnek, hogy előfordulhat, hogy az egyik személyiség mindenre emlékszik, még arra is, amit egy másik személyiségként követett el, míg a másik viszont csak azokra, melyeket ebben az állapotában tett. Ezért is alakul ki legtöbbször azoknál az embereknél disszociatív személyiségzavar, akik valami nagyon durva traumán estek túl, mert az akarja, hogy valaki más élje át azt a kínt és ne ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!