Magyarországnak volt valaha reális esélye a birodalommá váláshoz?
Szóval a Balkánon szerintem tevékenykedhettünk volna mivel úgy összeségében a Balkánon nálunk gyengébb államok voltak csak egyedül görögök értek valamit szóval ott terjeszkedhettünk volna.
És alapból bármi reális esély lett volna a kolonizálásba beszállni?
Ha esetleg valahogy sikerül birodalmat létrehozni normális part vonallal akkor szerintem Afrika reális lett volna egyedül azt kellett volna megakadájozni hogy az oszmánok létre tudják hozni a birodalmukat és Afrika azon része szabad préda lett volna .
Azért is lett volna jó mert a legnagyobb hátrányunk az volt hogy Európára volt csak kilátások de a világra nem.
Ha elfoglaljuk pl Egyiptomot máris megnyíllik a lehetőség a nemzetközi vizekre az óceánokra.
Dél Amerikát is lehet hogy valahogy tudtuk volna kolonizálni mint a portugálok mondjuk uruguay,t vagy más dél amerikai államot Afrikába pár országot és ma sokkal nagyobb lenne a magyart beszélők aránya vagy 2. Hivatalos nyelvként jelenne meg talán kicsit átalakítva . Gazdaságilag is lehet jobban állnánk ma
Megint te? Annyi hülye kérdést raktál fel, hogy....
A válaszom az, hogy nem. Nem volt esélyünk egy Nagy Lajos-i birodalomnál nagyobbra, ahoz túl kevesen voltunk és túl sokat háboruztunk egymás közt és másokkal...
5# mi az hogy kevesen voltunk? Tudod a törökök előtt az angolok se voltak sokkal többen egyedül a török háborúk miatt nem tudott növekedni .
De ha elolvastad volna a kérdést leírtam hogy az EGÉSZ magyar történelemben.
Amúgy 2. Ez az első ilyen kérdésem szóval nem tudom miről beszélsz
2. Ha nem tetszik akkor ráknak olvasod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!