Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Normális, hogy egymásnak...

Normális, hogy egymásnak ellentmondó szakembereket olvasok?

Figyelt kérdés
2022. aug. 21. 12:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, sőt szélesíti a látókörödet.
2022. aug. 21. 12:29
 2/9 anonim ***** válasza:
8%
Pl. a kovid történet teli volt egymásnak ellentmondó szakemberek nyilatkozataival. Aztán a huszadik szakember számonkért, hogy miért ülök fel az összeesküvés-elméleteknek, mikor a szakembereket kell hallgatni.
2022. aug. 21. 12:48
 3/9 A kérdező kommentje:
2. Covidot inkább hagyjuk, az durvább volt mint az átlagos magyar politika, aztán ha megnézed a szarozott másik felet, az nem állított olyat amivel a másik gyanúsítgatta. Meg azok a viták ahol a másik már előre eldöntve hülye és csak leordítani, semmi értelme.
2022. aug. 21. 12:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen temában?
2022. aug. 21. 12:55
 5/9 sadam87 ***** válasza:
100%

Szerintem a legtöbb ember nem ezzel tölti az idejét, szóval nem tudom, mennyire tekinthető normálisnak.

(Ha arra gondolsz, hogy szakemberek ellentmondanak egymásnak, az bizonyos helyzetekben - például friss tudományos eredményeknél - teljesen normális. Mondjuk ha valami konkrét példát is hoznál, talán könnyebb volna értelmes választ adni.)

2022. aug. 21. 13:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs gond azzal, ha egy kérdést több szempontból is körüljársz.
2022. aug. 21. 13:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Értelmes ember meghallgatja az ellenvéleményt is, mely aztán adott esetben megerősíti, vagy változtatja eddigi álláspontját.

.

Alapigazság:

"Minden tézis magában hordja antitézisét, mígnem feloldódnak a szintézisben."

2022. aug. 21. 14:56
 8/9 A kérdező kommentje:

4. Főképp pszichológia, filozófia.

7. Ezt adom bár Hegel-t még nem olvastam, de nekem is van egy afféle paradox egymás mellé helyező módszerem. (Bár én nem tartom kizártnak, hogy paradoxok ne működhetnének egymás mellett, együtt vagy más kontextusba; végsősoron a piros szín sem zárja ki a kék létezését.)

2022. aug. 21. 16:45
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A tudomány sokszor a vitáról szól. Vannak olyan területek amelyek nem fekete-fehérek. És pont ilyen a filózófia is. Eleve a filózófia azon is múluk, hogy mi a kiindulási alappont. És pont ezek a viták viszik előre az adott területet. Sokszor a kiindulási alap megváltoztatásával, esetleg az "úttól" függően egészen máshova jut az ember. Pl. Elindulunk mindketten ugyanarról a vasút állomásról, de két különböző vonattal. Az egyikünk Bécsbe a másikunk Moszkvába érkezik meg. És közben a világ (vonat) konzisztens marad. Itt az elfogadható hibahatár lényegesen nagyobb mint pl. a fizikában. Ahol megmérem egy vaskocka tömegét akkor néhány % eltéréssel ugyanazt kell kapnia Pistikének mint Józsibácsinak. (Egyébként ennél a mérésnél sem lesz pontosan egyforma a két eredmény, csak közelítőleg lesz egyforma). És lesznek a megismerésnek határai is. Szóval nem olyan egyszerű ez a világ.
2022. aug. 22. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!