Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az MDMA-ről?...

Mi a véleményetek az MDMA-ről? Valóban olyan jó? Valóban olyan veszélyes?

Figyelt kérdés

A magyar wikipédia szinte csupa jót ír róla:

[link]

Azonban szinte én is aki még sosem fogyasztotta, biztos hogy hazugság minden. Egyszerűen nem lehet igaz hogyha valami jó azt tiltják.

A nemzetközi drog preventációs oldalon is azt mondták, hogy a legnagyobb veszélye az, ha először kipróbálod és az túl jó érzés, emiatt esetleg más bűncselekmények elkövetésére is folyamodhatsz.

[link]

Mi a valódi igazság? Mik a független vélemények úgy hogy sem eladni sem venni nem kívánsz, csak valamikor valahol találkoztál már vele?

2022. aug. 15. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Volt egy olyan kísérlet patkányokkal, ahol közvetlenül ingerelték a boldogságközpontot.

Egy gombot kellett csak megnyomnia hozzá.

Az ilyen patkány folyamatosan nyomta a gombot. Nem evett, nem ivott, nem érdekelte a nőstény.

Ki is purcant hamar.

Pedig a boldogságközpont az a létező legveszélytelenebb dolog.

2022. aug. 15. 22:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Önbizalmat ad, jó kedvet, beszélgetös leszel tőle, én amikor kipróbáltam mindíg jobban kedveltek az emberek mert közvetlen voltam és jó kedvű.. de amikor elmúlik a hatása depressziót okoz
2022. aug. 15. 22:40
 3/10 Z003 ***** válasza:
100%

Nagyon érdekes a mentalitásod. Felhozol forrásokat ami a wiki esetében megbízható (vagy legalábbis alátámasztott), a másik meg híres arról, hogy úgy válogatja és torzítja a tényeket hogy minden a lehető legborzalmasabb dolognak tűnjön. És hiába minden csak "szinte csupa jót ír" róla, Te figyelmen kívül hagyod a hiteles forrást mert biztos téves. (Mellesleg mondjnemetadrogokra.hu a létező legrosszabb hely ha a független igazsákot keresed, ez az oldal csak azért kap pénzt, hogy elrettentő dolgokat írjon arról ami épp a kormánynak nem tetszik. Az ottani infók fele hamis a másik féligazsák) Ezen a ponton mi az értelme hogy bárki írjon valamit, a Wikipédiánál nehéz függetlenebb forrást találni.

De tessék itt a független véleményem:

Minden ami jót írnak róla igaz. Tényleg páratlan eufóriát okoz, lebontja a gátlásokat, barátságossá és nyilát tesz. Viszont ennek az ára az hogy utána depresszív leszel. Ami egy órási hajtóerő arra hogy megszerezd a következő adagod. Bár a használati kultúrája miatt ritka hogy MDMA-ért követ el valaki bűnt (mármint a birtoklásán és megvételén kívül). Mivel alapból csak időközösen partikon szedik és meglehetősen olcsó is.

Azért illegális mert erősen befolyásolt állapotba kerül. Így könnyen kihasználható lesz az ember vagy, veszélyes a környezetére például kisétál egy kocsi elé, mert meglátott valakit az út másik oldalán akit meg akar ölelni. Gyakran okoz fokozott szexuális vágyat ami megint csak kihasználásra adhat okot. Emellett más drogokkal fogyasztva rendkívül kiszámíthatatlan eredményeket produkálhat. Így veszélyes lehet a személyre/közösségre aki ezt nem feltétlenül látja be a saját szemszögéből, ezért illegális.

2022. aug. 15. 22:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Első amit ír hülyeség, főleg a kokainhoz szokták ezt a kísérletet felhozni..

Az MDMA-ra amúgy viszonylag nehéz rákattanni. Én nem láttam még olyat, meg el sem tudom képzelni, hogy valaki a következő napon jelentkező üresség érzetet egy újabb adag tablettával próbálja elnyomni.. Ez kb olyan, mintha egy kiadós piálás utáni rosszul létre valaki megint meginna pár felest következő nap reggel. Max az MDMA-val való bulizásból lehet szokás, mivel sajnos sokkal jobb mint részegen csinálni.

A hatásai amúgy valóban eufória, beszédesség, energikusság. Zenét hallgatni is leírhatatlanul jobb mint józanul, nincsen ennél tökéletesebb party drog.

A veszélyei, hogy nagyobb adagnál elvesztheted az önkontrollt, és rossz környezetben bad tripbe is átcsaphat. Valamint a bomlástermékei neurotoxikusak, rendszeres használat mellett hülye leszel tőle, akár visszafordíthatatlanul is. Negyedévente 1-2-szer lehet viszonylagos biztonsággal fogyasztani.

2022. aug. 16. 00:25
 5/10 anonim ***** válasza:

És egy pszichopata milyen lesz tőle?

Boldogabb lesz tőle? Boldogtalanabb lesz tőle?

2022. aug. 16. 01:06
 6/10 anonim ***** válasza:
32%

Rengeteg olyan dolog van az életben, amivel a háttérhatalom megkeseríti az emberek életét, ami veszélyes, additív, káros. Rengeteg dolog van, ami nem drog, de olyan hatással van az emberre, és károsak, de ezeket nem tiltják be, sőt, szándékosan ilyen állapotban tartják az embereket, mintha csak ezt érdemelnék.

A sok stressz, rossz körülmények, kevés pénz, ezek mind károsak, mentálisan sokkal jobban megterhelők napi szinten, mint pl. olyan dolog, ami tök jó lenne, csak valamiért be van tiltva.

Legyen kötelezően betiltva a lelki terror.

Nincsen, és bizonyos dolgok sosem lesznek betiltva, csak akkor a jót mért tiltják.

2022. aug. 16. 01:16
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
Még ami probléma - és ez különösképpen az MDMA-ra igaz -, hogy sosem tudod, mit veszel. Az, hogy MDMA, az kábé ezer különböző féle vegyület gyüjtőneve, mind egy kicsit (esetenként nagyon) más hatással, mint a többi. Ráadásul random erősséggel, van mikor féltől fejreállsz, meg van mikor hármat megeszel belőle aztán "na, hát volt valami" a vége savanyú szájízzel, üres pénztárcával. Végeredményben ugyanazt az eufóriát érzed mindtől, csak a körítés más. És sosem kapsz minőségbiztosítási papírt egyikről sem, hogy éppen mit vettél, ezért ez inkább csak találomra megy. Ezért is veszélyes, mert többnyire a következő hétvégén már kapsz azt, ami két-három-iksz hete volt kapható. A múlt héten két ördögfejestől tök jókat dumáltál azzal a két szemüveges sráccal a sarokban vagy három órán keresztül, most meg egy darab négyágú csillagostól az áram alatt lévő villanydrótot vésed ki a fürdőszobában egy darab százasszöggel a falból, mert annyira kivagy a cucctól. És teszed mindezt csurig telve a "ez a világ legtermészetesebb dolga" és a "minden a legnagyobb rendben" érzésekkel, nulla veszélyérzettel. Bitang hülye tud lenni tőle az ember, ha túl sokat eszik belőle, és a fentebb írtak miatt ilyenek borítékolhatóan bekövetkeznek, csak idő kérdése.
2022. aug. 16. 02:36
 8/10 TappancsMancs ***** válasza:

Az emberek sajnos nem hiszik el a kárso hatásokat, mert nem látják. A filmekben is előnyösen vannak ábrázolva a drog fogyasztók akik menők, a drog fogyasztás ami menő, és a drog kereskedők is menők. A leépülő tényleges embereket már nem látják.

A másik, hogy az élet nehézségei elől ha megnézzük semmilyen szer sem da megoldást, és az mér régen kideült volna, hogy a droghasználóknak mennyire jól alakul az életet. Híresek lesznek tőle, gazdagok, boldogok, szociálisan fejlettek, intelligensek, stb - nem ezt látni.

Szociális háttere(i) van(nak) az egész drog fogyasztásnak.

2022. aug. 16. 13:39
 9/10 TappancsMancs ***** válasza:
na nem néztem át - jól elírtam - bocsi
2022. aug. 16. 13:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Én életemben 2x próbáltam.

Először sajnos akaratomon kívül, benne volt a vízbe amit a kezembe adtak.

Megszűnt minden létezni, csak a zenének éltem és azt sem fogtam fel hogy az a retkedek aki bedrogozott elkezdett nyomulni rám

Szerencsére barátokkal voltam akik hazavittek, meg a zuhany alatt is táncoltam, majd reggel 9-ig a nappaliban YouTube-on minden random zenére

Ami a legdurvább hogy hiába viselkedtem ennyire furcsán, eszembe sem jutott hogy ez drog, csak amikor másnap elmúlt a hatása

Másodjára magamtól ittam drogos vizet, nagyon szar volt, pánikrohamokat kaptam és semmi jót nem érzetem… szóval nekem az egyik nagyon jó volt(persze nem az a része hogy akaratom ellenére ittam belőle) a másik meg nagyon rossz…

2022. aug. 17. 01:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!