Miért nem csinálják vissza a spinosaurust?
A kihalt állatokat nem csak úgy “csinálják”. Ezek rekonstrukciói a fosszíliájuknak, amik persze idővel változhatnak ahogy új, esetenként jobb állapotban megőrződött leletekre bukkannak. Az egyéni problémád ha a ~90’ évekbeli ábrázolása neked jobban tetszik, attól az még egy elavult ábrázolás s ma már tudjuk ,hogy nem úgy nézett ki (ahogyan sok más dinoszaurusz sem úgy nézett ki mint a JP/ JW filmekben. De tudom a mozinézők egy jelentős rétegének karmos-fogas-tüskés apex húsdaráló szörny kell mert az izgibb).
2022. aug. 14. 18:16
Túl sok volt a Jurassic Park 3! :)
2022. aug. 14. 19:38
A spinosaurus még viszonylag szerencsés helyzetben van... De sajnos sok olyan dinoszaurusz van, amiből lényegében csak 1-2 csont került elő, mégis megálmodtak belőle egy teljes állatot.
2022. aug. 14. 19:42
4/15 A kérdező kommentje:
Az hogy néhány ember mit talál ki az nem indok arra hogy mindenhol eltorzítva mutogassák sőt erőltessék rá mindenkire.
Egyet értek, én sem a hibás régi nézetet eröltetném az emberekre, hanem az új tudásunk alapján a valóságnak megfelelöbbet.
2022. aug. 15. 10:17
Nem tudom, valaki szóljon már a tudománynak, hogy nyomjon egy Ctrl+Z-t :(
2022. aug. 15. 12:07
"Az hogy néhány ember mit talál ki..." Ez az általad elképzelt turbóT-rex alkatra is vonatkozik ám! A tudomány és az ásatások bizonyítékai a "mutáns Quasimodo gőtét" igazolják, tehát teljesen mindegy, neked tetszik-e, vagy sem, a Spinosaurus ilyen volt. Pont.
2022. aug. 15. 14:25
Quasimodo gőte? De mindig is volt "púp" (lemez) a hatán.
2022. aug. 15. 17:23
9/15 A kérdező kommentje:
Én nem képzelek semmilyen turbó T-rexet. Az hogy néhány tudósnak nevezett szerencsétlen incel mit állít egy dolog. A spinosaurus egy apex volt nem egy hasán csúszó szerencsétlen.
Engem a hátsó érdekek érdekelnek. Pénz ebből? Vagy simán rosszindulat? Esetleg loser életük miatti így töltik ki a frusztrációjukat?
Nem, Kérdező, a Spinosaurus csak a The Isle-ben és a Jurassic Park 3-ban "apex". Legalábbis nevetségessé tesz téged, hogy a neked nem tetsző fosszilis bizonyíték és tudományos tény számodra néhány "tudósnak nevezett szerencsétlen incel" állítása. Az a helyzet, hogy te vizelsz most széllel szemben és vívsz szélmalomharcot.
Nincs semmi hátsó szándék. Szó sincs itt a pénzről, rosszindulatról, sem "loser élet miatti frusztráció". A Spinosaurus nem volt apex ragadozó, ennyi, ezt kell tudomásul venned.
Persze égetheted magad tovább azzal, hogy kitartasz a szubjektív véleményed mellett, de akkor csak annyit mondhatok, hogy ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
2022. aug. 18. 09:36
Kapcsolódó kérdések: