Ha én feltaláló szeretnék lenni, akkor mit kell tennem, hogy érem el ezt a címet?
Nagyon sok találmányom van, és rengeteg ötletem, és fejlesztéseim, de ezek eddig csak hobbik voltak a számomra.
De rájöttem hogy ezekkel okosabban is lehet bánni, nem csak hobbiból.
Szóval hogy lesz valakiből feltaláló?
Hogyan kapja meg ezt a rangot/címet valaki?
A feltaláló az csak egy titulus, nem olyan, mint a doktori cím.
Találj fel valami értelmeset/ hasznosat, védesd le, majd add el a szabadalmat, vagy kezdd el gyártani.
Nehéz dolog. Ha olyat találsz fel, ami a 'levegőben van', akkor komoly harc lesz, hogy melyikőtök találta fel.
A rádióra:
Tesla
Marconi
Popov
(mindegyik mellé lehet érvet tenni. Marconi valószínűleg Teslától nyúlta a technikát, ő tudta kereskedelmileg sikerre vinni, Popov a világ végén korábban dolgozta ki)
Ha valami nagyon újat, akkor kérdés, hogy a társadalom értékelni fogja-e
A Héron labdát nem volt értelme használni, mert a rabszolga munka sokkal olcsóbb volt
Ha valami nagyon jót találsz fel, könnyen lenyúlja egy multi.
Egy magyar feltalált egy új focicipőt, egy multi lenyúlta, a pert a magyar nyerte. A kártérítés a költségeket sem fedezte
A magyarországi korrupt rendszerben, nulla jogbiztonsággal ne lepődj meg kérdező, ha a szabadalmi hivatalon keresztül lenyúlnák az ötleteidet.
Nem bíznék meg bennük.
Simán lehet itthon is valaki feltaláló, és még pénzt is kereshet vele:
Hello én nem értek hozzá,de lehet, hogy lehet pályázatokat adni kutatásokra, és akkor kapsz érte pénztámogatást, ha elég hasznosnak tűnik, amit kutatni akarsz.
De én nem_tudom ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!