Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tényleg nem tudunk olvasni az...

Tényleg nem tudunk olvasni az álmainkban?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy az olvasás és az álmok generálása két külön agyféltekén történik, ezért semmit sem tudunk elolvasni álmunkban. Ez igaz?
2010. szept. 23. 07:48
 1/6 anonim válasza:
49%
Nem tudom, de engem is érdekel. Az én teóriám az, h mivel úgyis az agy irányítja az álmokat, így már előre tudja mi lesz odaírva vhova, amit majd elolvasunk...
2010. szept. 23. 08:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez teljesen logikusan hangzik! Köszi!
2010. szept. 23. 08:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Én tudok olvasni álmomban.
2010. szept. 23. 10:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is tudok olvasni, sőt az órámat is meg szoktam nézni álmomban :) Az más kérdés, hogy sokszor teljesen értelmetlen idő van rajta, valami akkora hülyeség, hogy már álmomban is gyanús lesz, és felébredek rá :)

Viszont volt, hogy egy könyv annyira foglalkoztatott elalvás előtt, hogy álmomban is tovább olvastam :) A poén az volt, hogy az én verzióm izgalmasabb volt, mint a valódi XD (persze könnyű, a tudatalattim mégiscsak én vagyok :P )

2010. szept. 23. 10:18
 5/6 hollófernyiges ***** válasza:
Én nem tudok olvasni. Vagyis van hogy azt álmodom hogy olvasok és tudom hogy miről, de ha meg akarom nézni hogy pontosan mi van a könyvben akkor még betűket sem tudok kivenni.
2010. szept. 23. 10:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Tudatos álmodás "gyakorlásához" létezik is egy ilyen "ébrenlét-teszt", hogy leírsz valamit papírra és kétszer egymás után megpróbálod elolvasni, és álmában az embernek nem szokott sikerülni.

Természetesen ettől még olyan gyakran van, hogy egy papíron látsz valami szöveget álmodban és _tudod_, hogy mi van oda írva... de konkrétan olvasni (tudtommal) nem tudsz. (Remélem érthető a különbség. :) )

De én se vagyok szakértő, szóval könnyen megelehet, hogy tévedek. :)

2010. szept. 23. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!